Bülten Arşivi - Eylül 2020

Otomotiv ihracatına bakım molası

Dünya Gazetesi

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre Türkiye otomotiv endüstrisinin ağustos ayı ihracatı salgınının etkisi ve otomotiv fabrikalarının bakım-onarım faaliyetleri için üretime ara vermesi nedeniyle yüzde 11 oranında düşerek 1 milyar 545 milyon dolar oldu.

Sıfır otomobil alacaklar dikkat! Açıklama geldi: ÖTV farkından satıcı sorumludur

Haber7

ÖTV düzenlemesi gelmeden önce 2,5 milyon liraya sıfır lüks otomobil alan müşteriye "araç elimizde yok bir kaç güne geldikten sonra devir işlemlerini yapacağız" diyen firma ÖTV zammından sonra eline ulaşan araç için müşteriden 600 bin TL ÖTV ve 212 bin TL de fiyat farkı istedi. Bu durum karşısında şaşkına dönen müşteri soluğu Tüketici Hakem Heyeti'nde aldı.

Herkesin kafası karıştı! ÖTV farkını kim ödeyecek?

Haber7

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ÖTV düzenlemesi sonrası markalar araç fiyatlarını güncelledi. Düzenlemenin yürürlüğe girmesi ardından önceden sözleşmesi yapılmış ve kaparosu verilmiş araçlar içim "ÖTV farkını kim ödeyecek?" sorusu herkesin kafasını karıştırdı. Konu ile ilgili uzmanlardan ise iki farklı görüş geldi....

İkinci el araçlar için kilometre oyunu uyarısı

ensonhaber.com

İkinci el araç ticaretinde kilometre dolandırıcılığına karşı uyarılarda bulunan oto ekspertizleri, kilometre ibaresi mile çevrilmiş araçlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

ÖTV değişikliği sonrası yeni otomobil fiyatları

Habertürk

Cari açığa olumsuz etki eden otomobil ithalatının azaltılması ve yerli üreticinin desteklenmesi için lüks ithal otomobillerde ÖTV artışı, Resmi Gazete'de yayınlanmıştı.

General Motors ve Honda ortak üretim yapacaklar

Reuters

Otomotiv endüstrisinde son dönemde hız kazanan işbirliklerine bir yenisi eklendi. Yapılan açıklamaya göre, ABD'li otomobil üreticisi General Motors (GM) ve Japon üretici Honda, Kuzey Amerika'da çeşitli araçları üretmek ve satmak için iş birliğine gitti

Kargodaki patlama ticariyi uçurdu

Dünya Gazetesi

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı ağustosta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 134,4 artarak 61 bin 533 adet oldu. Otomobil satışları yüzde 106 artarken, ticari araç pazarı ise kargo pazarındaki patlamanın etkisi ile yüzde 265 arttı.

Ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı

AA

İhracat, ağustos ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,74 azalarak 12 milyar 463 milyon dolar oldu. İthalat yüzde 20.64 artarak 18 milyar 776 milyon dolar olarak gerçekleşti. Dış ticaret açığı yüzde 169,7 artışla 6 milyar 312 milyon dolar, ihracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 66,4 oldu

Otomobil almak isteyen kamuya gitti

Dünya Gazetesi

BDDK temmuz ayı verilerine göre taşıt kredisi kullandırımında zirve kamu mevduat bankalarında. Kamu mevduat bankaların kullandırdığı taşıt kredisi miktarı 2 milyar 227 milyon liraya ulaştı.

ÖTV değişikliği borsadaki şirketleri de etkiledi

Habertürk

Özel Tüketim Vergisi'nde (ÖTV) yapılan değişiklikler, borsada işlem gören otomotiv şirketlerini de etkiledi. Yerli otomobil satan şirketlerin borsada işlem gören hisselerinde yükseliş gözlenirken, ithal otomobil satan şirketlerin hisse değerinde ise düşüş gözlendi