'Automechanika İstanbul' 5 Nisan'da kapılarını açıyor

'Automechanika İstanbul' 5 Nisan'da kapılarını açıyor
(Dünya Gazetesi) Okunma Sayısı : 944

Frankfurt ve Shanghai’dan sonra dünyanın en büyük 3. otomotiv fuarı Uluslararası “Automechanika İstanbul”, tüm otomotiv üretim ve onarım profesyonellerini bir araya getirecek.

Son 12 yılın ihracat şampiyonu Türkiye otomotiv sektörü, 5-8 Nisan tarihlerinde İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek olan 12. Uluslararası “Automechanika İstanbul” fuarında buluşmaya hazırlanıyor.

Messe Frankfurt İstanbul ve Deutsche Messe’nin Türkiye Ofisi; Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından Ekonomi Bakanlığı ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği desteğiyle organize edilen ve bu yıl 12. kez düzenlenecek olan, dünyanın en büyük 3. otomotiv fuarı Uluslararası “Automechanika İstanbul” Fuarı, çevre ülke pazarlarına yatırım yapmayı hedefleyen tüm yerli ve yabancı firmaları bir araya getirecek.

2017 yılında 33 ülkeden 1200’ün üzerinde katılımcıyı ağırlayan fuarda ziyaretçiler bu yıl da aradıkları ürün ve firmaları; Parça & Sistemler, Bakım & Onarım, Aksesuarlar & Tuning, Madeni Yağ, Reifen Lastik ve Jant, Akü, E-mobility, Araç Yıkama & Bakım Merkezi olmak üzere oluşturulan 7 özel bölümde kolayca bulabilecek, sektöre dair yenilikleri ve gelişmeleri yerinde izleyerek, uluslararası boyutta işbirlikleri gerçekleştirebilecekler.

"Sektörün başarısı ileriye taşınacak"

Otomotiv endüstrisinin üretici, yatırımcı ve alıcılarını bir araya getirip yeni iş fırsatları ve distribütörlük anlaşmaları yapma fırsatı sunduklarını belirten Hannover Fairs Turkey Fuarcılık Genel Müdürü Alexander Kühnel şunları söyledi:

“Otomotiv endüstrisi sağladığı yüksek istihdam oranı ve yüksek büyüme hızıyla Türkiye ekonomisi için stratejik bir faaliyet alanı. Yakın zamanda yerli otomobil üretmeye hazırlanan sektörün bu başarısında uluslararası fuarlar büyük öneme sahip. Türk otomotiv sektörü uluslararası fuarları etkin bir şekilde değerlendirerek yeni iş bağlantıları yakalama noktasında başarılı işlere imza atıyor. Avrasya bölgesinin en büyük otomotiv fuarı olan ‘Automechanika İstanbul’ da otomotiv sektörünün tüm lokomotif kurumları bir araya gelecek. ‘Automechanika İstanbul’ 2018’de her yıl olduğu gibi bu yıl da sektörün lider buluşma platformu olarak, Tük otomotiv sektörün başarısını ileriye taşıyacak yeni adımlar atılacak.”