Bülten Arşivi - Ocak 2018

Alman otomotiv devlerine deney suçlaması

Dünya Gazetesi

Alman otomotiv devleri Volkswagen, Daimler ve BMW'nin, insanlar ve maymunlar üzerinde egzoz deneyi yaptırdığı iddiaları büyük tartışma yarattı. Volkswagen özür dilerken, Almanya hükümetinden "Böyle bir deney haklı gösterilemez" açıklaması geldi.

Otomotivde satışları, kur artışı ve söylentiler vurdu!

Dünya Gazetesi

Otomotiv satışları kur artışı ve zamlarla ocak ayında hız kesti. Ticari araçta ise ‘ÖTV kalkıyor’ söylentisi satışlarda fren korkusuna neden oldu. Afrin Harekatı da alımları yavaşlattı.

Lojistik maliyet, 2 dev oto yatırımını kaçırdı

Dünya Gazetesi

TAYSAD Başkanı Kanca, lojistik maliyetler nedeniyle Volvo gibi bazı büyük markaların yatırımları Sırbistan ve Slovenya gibi ülkelere kaydırdığını söyledi. Kanca, Peugeot yöneticisinin, “Eğer Türkiye teslimat süresini azaltabilirse, Türkiyeyi tedarik zincirimiz arasına kesin alırız" dediğini aktardı.

Ford Otosan'a "Yeşil Ofis" diploması

AA

Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün, "Çalışanlarımızın duyarlılığı ve destekleri sayesinde Yeşil Ofis Programı'na tek lokasyonda en fazla ofis çalışanıyla katılan şirket olduk" dedi.

Otomotiv devlerinden 1 milyar dolarlık fon

Dünya Gazetesi

Renault-Nissan-Mitsubishi ittifakı, yeni nesil mobiliteye öncelik veren girişimler için önümüzdeki beş yılda 1 milyar dolara kadar yatırım yapmayı planlayan Alliance Ventures adlı bir kurumsal girişim sermayesi fonu oluşturdu.

Peugeot Türkiye vites yükseltiyor

AA

Faiz ve döviz kurundaki artışları sektör olarak bir şekilde göğüslediklerini söyleyen Peugeot Türkiye Genel Müdürü Anaç, "Dolayısıyla daha kötümser olmak için bir neden görmüyoruz" dedi. Anaç, gelecek dönem pazar payını her yıl bir puan artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Alman otomotiv devi Mercedes'in yıldızı Türkiye

Dünya Gazetesi

Türkiye’deki yatırımı 1.1 milyar TL’yi aşan Mercedes Benz, 2018’de yeni rekorlara hazırlanıyor. Bu yıl ilk kez küresel mühendislik hizmetine de başlanacak. Dünya Başkanı Zetsche, “Türk yönetici ile devam etmekten memnunuz, yatırımlarımız ve büyümemiz sürecek” dedi.

Katar, BMC ile yerli otoya yatırım yapacak

Dünya Gazetesi

Katar Ticaret Odası Başkanı El Sani, BMC aracılığıyla Türkiye'de yerli otomobil üretimine yatırım yapacaklarını açıkladı.

Elektrikli otomobillere yatırım 100 milyar dolara koşuyor

Dünya Gazetesi

Her yıl dünyada satılan 90 milyon aracın sadece yüzde 1’ini oluşturan elektrikli otomobillere yapılan yatırım planlarına yenileri eklendi. Elektrikli otomobilde yaşanan yatırım tsunamisi 90 milyar dolara ulaştı ve giderek artıyor.

"2017, Toyota için dönüm noktası oldu"

AA

Toyota Türkiye Genel Müdürü Kato, şirket içerisinde Avrupa'daki en yüksek üretim hacmine sahip tesis olduklarını açıkladı. "Toyota C-HR ile tarihimizde ilk kez Amerika'ya ihracat gerçekleştirdik" diyen Kato, bu gelişmeler ışığında 2017'nin kendileri için dönüm noktası olduğunu söyledi.

Ordinoda 'tavan fiyat' dönemi

Dünya Gazetesi

Haftalardır süren ‘ordino’ tartışmasına bakanlık son noktayı koydu. Yeni bir genelge yayınlandı, ordinoda tavan fiyat 150 TL olarak belirlendi. Öte yandan hükümet, 'Serbest rekabet ortamının oluştuğuna inanırsak tavan fiyatı kaldırırız' sözü verdi.

Peugeot, yüzlerce kişiyi işten çıkaracak

REUTERS

Fransız otomobil üreticisi Peugeot, 2018 yılında Fransa'da 1300 kişiyi, İngiltere'de ise 700'e yakın kişiyi işten çıkaracağını açıkladı.