Bülten Arşivi - Aralık 2020

Aynı anda 710 aracı şarj edecek

Haber7

Zorlu Enerji bünyesindeki Zorlu Energy Solutions (ZES),gerçekleştirdiği son yatırımlarla elektrikli araç şarj istasyonu ağını 81 ile yaydığını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, ZES'in şarj istasyonları 420'den fazla lokasyonda bulunuyor ve 710'dan fazla araca aynı anda hizmet verebiliyor.

AB mevzuatı ihlal edildi, trafik polisi masrafı nakliyeciye yüklendi

Dünya Gazetesi

Avrupa Adalet Divanı, Alman hükümetinin nakliyecilerin ülkede ödediği otoban ücretine trafik polisi masrafı ekleyerek AB mevzuatını ihlal ettiğine karar verdi. Emsal olacak bu kararla, Türk nakliyecilerin yıllık 1.5 milyon Euro'nun üzerinde bir masraftan kurtulmasının ve 3 yıl geri dönük para almasının önü açıldı.

Fiat Egea fiyat listesi yayımlandı

Dünya Gazetesi

Fiat Egea fiyat listesi paylaşıldı. Koronavirüs pandemisi ve artan vaka sayıları nedeniyle toplu taşımaya binmek istemeyen vatandaşlar otomobil fiyatlarını incelemeye başladı. Yıl sonu kampanyalarından faydalanmak isteyenlerin en çok tercih ettiği markalardan biri İtalyan Fiat olurken, Fiat Egea bu grubun en çok ilgi gören modellerinden oldu.

Bakan Pakdemirli açıkladı! Meteorolojik veriler yerli otomobile entegre edilecek

Haber7

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi'ne meteoroloji personelimizi dahil ederek, Antarktika’da Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu'nun kurulmasını sağladık. Yine bir başka güzel haber; yerli otomobilimiz TOGG’a meteorolojik verilerin entegrasyonu konusunda önemli bir çalışma başlattık" dedi.

Elektrikli ticariler yollara çıkmak için gün sayıyor

Habertürk

Fransız otomotiv üreticisi Groupe PSA, 2021’de küçük van tipi araçlarının tamamen elektrikli versiyonlarını tanıtmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, tamamen elektrikli hafif ticari modeller Peugeot e-Partner, Citroën ë-Berlingo, Opel Combo-e ve Vauxhall Combo-e'nin 2021 yılı içinde piyasaya sunulacağı kaydedildi. Groupe PSA Hafif Ticari Araçlar İşletme Birimi Kıdemli Başkan Yardımcısı Xavier Peugeot, "Küçük vanların ve ilgili yolcu araçlarının bu tamamen-elektrikli türleriyle elektriğe geçiş atağına devam ediyoruz ve şimdi de performanstan hiçbir taviz vermeden tamamen elektrikli HTA portföyünü sunuyoruz" dedi

TİM Başkanı Gülle: Otomotiv sektörü, salgın öncesi ihracat rakamlarını yakaladı

Dünya Gazetesi

Otomotiv sektörünün salgın öncesi ihracat rakamlarını yakaladığını belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “Önemli pazarlarımızda kısıtlamaların tekrar başladığı, tüketimin kimi sektörlerde ciddi oranda azaldığı Kasım ayında, otomotiv sektörümüz 2 milyar 698 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi." dedi.

Otonom aracı 4 milyar dolara sattı

Habertürk

Araç paylaşım şirketlerinden Uber, otonom sürüş teknolojileri alanından çekildiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre, ABD'li şirket sürücüsüz araç geliştirme birimini bu alanda çalışan bir girişimlerden Aurora'ya sattı. Uber'in söz konusu birimini 4 milyar dolara sattığı ve bundan sonra araç paylaşım birimine ağırlık vererek global kârlılığını artırmak için çalışacağı öğrenildi.

Eşarj İsveç'te şarj istasyonu kuruyor

Habertürk

Enerjisa Enerji'nin 2018 yılından beri çoğunluk hisselerine sahip olduğu elektrikli şarj istasyonu ağı olan Eşarj, Türkiye'den sonra İsveç'te de şarj istasyonu kuracağını açıkladı. Temsa'nın ürettiği elektrikli otobüslerin İsveç'e ihraç edilmesiyle birlikte trafiğe çıkan otobüslerin şarjlanmalarının Eşarj istasyonları sayesinde olacağı kaydedildi

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren karar: Tavan fiyat devam edecek

AA

Trafik sigortasında milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren bir karar alındı. Sigortalılar açısından primlerin makul seviyelerde tutulması amacıyla zorunlu trafik sigortalarında azami prim uygulamasının 2021 yılında da devam etmesi kararlaştırıldı.

Sıfır otomobilde faizleri sıfırladılar! İşte güncel kampanyalar

Haber7

Sıfır otomobil almak isteyenler en uygun şartlarda kampanya oluşturan markalara yönelmeye başladı.

Otomobil markaları yılın son kampanyasını yaptı. Bazıları sıfır faiz avantajını sunarken bazıları da vadeyi uzatıp faizi düşük tutmaya çalıştı.

İşte kampanyalar...

İkinci el otomobilde bir yıl sonra fiyat düştü!

Dünya Gazetesi

Ekonomi ve pandemi koşullarında yaşanan belirsizlik, son 3 haftada araç satışlarında büyük durgunluk yaşanmasına neden oldu. Talebin azalması ile sıfırdan sonra 2. el araç fiyatları da düşüşe geçti. Son 1 yıldır yükselen 2. el araç fiyatları, yüzde 6-12 arası aşağı çekildi.

Otomobil satışlarında otomatik viteslilerin payı artıyor

Dünya Gazetesi

Türkiye'de otomatik vites otomobillerin giderek daha fazla tercih edilmesi satış rakamlarında yansıdı. Kasım sonunda otomatik şanzımanlı otomobiller 373 bin 462 adetle toplam satışlar içinde yüzde 70,5 paya sahip olurken, manuel şanzımanlı otomobiller 155 bin 926 adetle yüzde 29,5 pay aldı. Böylece yılın 11 aylık döneminde satılan her 10 otomobilden 7'si otomatik vites olarak kayıtlara geçti.