4.500 Chery otomobil taşıyan kargo gemisi Vietnam açıklarında alev aldı

Aralarında elektrikli araçların da bulunduğu 4.500 Chery markalı otomobil taşıyan Ah Shin kargo gemisi Vietnam açıklarında alev aldı. Yangın 50 ton karbondioksitle bile söndürülemedi.
Alevler çok hızlı bir şekilde Çinli otomobillerin bulunduğu kargo bölümünün tamamını sardı. Yangını fark eden mürettebat söndürmek için yaklaşık 50 ton karbondioksit kullandı ancak bu yeterli olmadı. Gemide elektrikli araçlar da olduğu için normal su kullanmak tehlikeliydi.
Araçlar hasar gördü
Bunun üzerine kaptan karbondioksit rezervlerini yenilemek için gemiyi liman kenti Vung Tau'ya yönlendirmek üzere izin istedi. Ne yazık ki, bu girişim de arabaların kurtarılmasına yetmedi. İlk belirlemelere göre gemide bulunan araçların büyük bir bölümü ağır hasar gördü.
