Bülten Arşivi - Aralık 2017

Petrol fiyatı ABD verisi sonrası yükseldi

AA

Brent petrolün varil fiyatı, yılın son işlem gününde ABD'de açıklanan veriler ve Libya'daki gelişmeler sonrasında 66,57 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Yeni yönetmelik ürküttü lojistikçi Ankara’ya koştu

Dünya Gazetesi

Bakanlık, Taşıma İşleri Organizatörleri Taslak Yönetmeliği’ni sektör görüşüne sundu. Lojistikte büyük krize neden olan ordino konusu da yönetmelikte yer aldı. Ordinoda fiyatına taban ve tavan ücret tarifesi belirlenmesi sinyali lojistikçileri Ankara’ya yollarına düşürdü.

ÖTV'siz araç imkanında yeni sınır 200 bin lira oldu

AA

Engelliler, gazi ve şehit yakınlarına sağlanan ÖTV'siz araç alımı uygulamasında üst sınır artışına gidildi. Daha önce vergisiz 90 bin lira olarak belirlenen rakam, vergisi içinde 200 bin TL rakamına çıktı.

Otomobilde fiyatlar arttı, satışlarda daralma bekleniyor

AA

Hyundai Assan Genel Müdürü Göker, döviz kurundaki artışlar nedeniyle fiyatların yıl başına göre ortalama yüzde 25 arttığını söyledi. Kurlar dışında sektörü etkileyen esas faktörün ÖTV olduğunu ifade eden Göker, gelecek yıl satışlarda daralma beklendiğini ifade etti.

Servis hizmet sektöründe dönüşüm atağı

Dünya Gazetesi

Geleceğin otomobilleri servis hizmet sektöründe büyük bir dönüşüme neden olacak. Geleneksel iş yapma modeliyle çalışan servisler tarih olacak, konsolidasyonlar artacak. Oto bakım ve onarımda lider markalardan Auto King, bu dönüşüme öncülük edecek.

Mercedes-Benz yeni 'İleri Tasarım Merkezi' açıyor

Dünya Gazetesi

Mercedes-Benz, Amerika ve Asya kıtalarındaki İleri Tasarım Merkezleri ile kurduğu küresel tasarım ağını, 2018 yılında Fransa’nın “Silikon Vadisi”nde açacağı yeni merkezi ile genişletiyor.

Avrupa otomotiv pazarı 11 ayda yüzde 4 büyüdü

AA

Avrupa otomotiv pazarı, 2017'nin 11 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4 büyüyerek 16 milyon 766 bin 259 olarak gerçekleşti. Türkiye, bu dönemde yüzde 2,7 azalışla Avrupa otomotiv satışları sıralamasında 6'ıncı ülke konumunda yer aldı.

Audi 330 bin aracı geri çağırdı

İHA

Almanya'nın önemli otomobil üreticilerinden Audi firması, yangın tehlikesi yüzünden 330 bin aracı geri çağırdı.

“Lojistik ve Tedarik Zinciri” konferansı gün sayıyor’’

ARLOD

360 CNP Organizasyon, 3.uluslararası “360 LOJİ&TED” konferansını ’Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetiminde Paradigma Değişimi’’ ana teması ile 17 Ocak 2018 Çarşamba günü 5* Marriott Şişli Hotel de gerçekleştirecek.

Hyundai, Türkiye'de iki yeni model üretecek

Reuters

Kibar Holding CEO'su Tamer Saka, Hyundai ile ortak oldukları Hyundai Assan'da önümüzdeki dönemde önce SUV ardından da hatchback olmak üzere yeni model yatırımları planladıklarını duyurdu. Saka bazı şirketlerinin 3-4 yıl içerisinde halka arz edilmiş olacağını bildirdi.

Otomobil üretimi 1 milyonu aştı

Dünya Gazetesii

Kasım sonunda 26 milyar dolarlık ihracata ulaşarak tüm zamanların rekorunu kıran otomotiv sektörü, üretimde de tarih yazdı. Otomobil üretimi ise ilk kez 1 milyon barajını aştı.

Kur, otomotive fren yaptıracak

AA

Otomotiv pazarında gelecek yıl için döviz kuru nedeniyle bir miktar gerileme yaşanması bekleniyor.

Lüks araçların eksantrik mili Sivas'tan

AA

Sivas'ta faaliyet gösteren ESTAŞ, dünyaca ünlü markaların ağır vasıta araçları, otomobil, lokomotif ve gemi jeneratör motorları için eksantrik mili üreterek, ABD, Fransa, Almanya ve İsveç'in de aralarında bulunduğu 40'ın üzerinde ülkeye satıyor.

Egzoza sıkı denetim geliyor

AA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk, "Egzoz muayenesi yaptırmayanları tespit edeceğiz. Vatandaşı o noktada uyaracağız ve zaman zaman da birlikte denetim sisteminin daha yaygınlaştırılması için çalışma yapacağız" diye konuştu.