Bülten Arşivi - Temmuz 2015

Motorlu araç mevzuatında yeni dönem

Dünya Gazetesi

Motorlu araçlar ve bunlara takılan aksam, parça ve sistemlere ilişkin mevzuat, Avrupa Birliği (AB) standartlarıyla uyumlu hale getirildi

Ambarlar’ı satın alan Akzirve, Hadımköy projesini de üstlendi

Dünya Gazetesi

Zeytinburnu Ambarlar’ın Hadımköy’e taşınmasında kazma nihayet vuruluyor. Araziyi satın alan Akzirve, projesini hızlandırmak için Hadımköy’deki işi de üstlendi. 11 bin aracı İstanbul trafiğinden çekecek projenin inşaatının bu yıl tamamlanması hedefleniyor

Türkiye, Avrupa 6'ncısı oldu

Dünya Gazetesi

Ocak-Haziran döneminde Türkiye, yüzde 45,21 artışla Avrupa otomobil satışları sıralamasında 6. oldu.

Otomobilde 'beyaz'ı tercih ettik

AA

Türkiye'de bu yılın 5 aylık döneminde trafiğe kaydı yapılan otomobillerde renk tercihi yüzde 62 ile beyaz oldu.

Yarım asırlık vergi kanunu değişiyor

Vatan Gazetesi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 1961 yılından bu yana uygulamada olan Vergi Usul Kanunu'nu, günümüz koşullarına uyacak şekilde yenilediklerini bildirdi. Şimşek, "Yaklaşık 2 yıldır süren çalışma tamamlandı. Çeşitli kanunlarla birlikte toplam 521 madde, 321'e indirildi" dedi.

Fiat '500'le hedefleri gazlıyor

Dünya Gazetesi

Fiat’ın 2007 yılında global bir lansman ile tanıttığı yeni nesil 500 modeli, aradan geçen 8 yıl sonrasında yenilendi. Fiat yeni 500 ve ailenin diğer otomobilleriyle satış hedeflerini durmadan yükseltiyor

Mercedes Benz yeni E Serisini tanıttı

Dünya Gazetesi

Otomotiv devi Mercedes'in orta-üst sınıftaki modeli E Serisi, etkileyici teknolojik altyapısı ile 2016 yılına damga vurmaya hazırlanıyor.

Otomotiv sektörü rekora koşuyor!

Dünya Gazetesi

Otomotiv sektörü son 2-3 yıldır yapılan yatırımların karşılığını almaya başladı. 2015 yılında hem üretimde hem ihracatta rekor bekleyen sektör, bu büyümeyi sadece ticari araçta değil, otomobildeki yeni modellerle de yakalıyor.

Otomotiv rekor kırabilir

Vatan Gazetesi

Otomotiv Sanayi Derneği Başkanı Kudret Önen, otomotivin yıl sonunda üretim, ihracat ve iç pazarda rekor kırabileceğini açıkladı.

Çift pedallı araçlara Danıştay vizesi

Dünya Gazetesi

Danıştay, MEB'in sürücü kurslarının getirdiği çift pedallı araçlarının trafiğe çıkma yasağı kararını bozdu. 40 bin araç trafiğe çıkmaya hazırlanırken, uzmanlar "kazalar artar" uyarısı yaptı.

Yerli otomobilde flaş açıklama

Dünya Gazetesi

Bilim ve Sanayi Bakanı Fikri Işık, yerli otomobille ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Işık, Ağustos ayında 4 yeni prototip deneyeceklerini ifade etti.

Renault, Avrupa'da atağa kalktı

Dünya Gazetesi

Renault Grup, yüzde 8.5 yükselişteki Avrupa pazarında, yüzde 9.3 artış kaydetti ve ürün gamının yenilenmesi ile Grup'un pazar payını yüzde10'dan yukarıya taşıdı