Bülten Arşivi - Ekim 2016

Ford'un yeni müşteri yaklaşımı 'Bir Başka'

AA

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yücetürk, müşterileri Ford'un yeni yüzüyle tanıştıracaklarını söyledi.

Oto yıkamacılar da okullu olacak

AA

TOBFED, kuracağı okulda, oto yıkamacı, oto kuaför, cam filmi, araç folyo kaplama uygulayıcısı, lastik, rot balans ustası, vale, mini onarım ve boyasız göçük giderme uzmanı yetiştirecek.

Türkiye, otomotivdeki yerini korudu

Dünya Gazetesi

Türkiye'nin otomotiv satışları yılın ilk 8 ayında yüzde 5,8 düşüş yaşarken, Avrupa otomobil satışlarındaki 6'ncılık sıralaması değişmedi.

Eski model otomobillere teşvik

Dünya Gazetesi

Otomotiv Distribütörleri Derneği Genel Koordinatörü Erce: "200 binin üzerinde yaşlanmış ticari vasıta trafikten çekildi. Taksilerle ilgili benzer bir teşvik veriliyor,sıra yaşlı otomobillere geldi"

Otomobilde lükse talep hız kesmedi

AA

Türkiye'de lüks ve ultra lüks otomobil satışları, Eylül 2016'da geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20'nin üzerinde artış kaydetti. Lüks E ve ultra lüks F segmentinde 9 aylık dönemde 18 bin 708 araç satıldı

Otomotiv sektörü 2016'da rekor bekliyor

AA

Geçen yıl 1 milyon adedi aşarak en yüksek satış rakamına ulaşan otomotiv sektörü, bu yıl ise toplam pazardaki daralmaya rağmen üretim ve ihracatta rekor bekliyor

"Honda Türkiye olarak hırslıyız ve iddialıyız"

AA

Honda Türkiye Başkanı Yamasaki, en büyük hedeflerinin, iç pazarda Civic Sedan satışını 20 bine çıkarmak ve toplamda 30 binli rakamları aşarak Honda Türkiye rekorunu kırmak olduğunu söyledi.

Jeep satış hedefini 2 milyon adede çıkardı

Dünya Gazetesi

Jeep, büyümede hızlanıyor. 2015’te dünya genelinde 1.2 milyondan fazla satış yapan ve EMEA Bölgesi'nde son dört yıldır art arda satış rekoru kıran marka, 2018'de satış hedefini ise 2 milyon adede çıkardı.

Satılan her 4 otomobilden 3'ü ithal

AA

Firma bazında, otomobil ve hafif ticari araç toplam satışlarında Volkswagen, otomobil satışlarında Renault, hafif ticari araçta ise Ford birinci oldu

Toyota ve Suzuki ortaklık imkanlarını araştırıyor

REUTERS

Japon otomotiv şirketleri Toyota Motor Corp. ve Suzuki Motor teknolojik güçlüklere ve küresel otomotiv sektöründe giderek artan konsolidasyona ayak uydurmak için ortaklık konusunu incelediklerini söylediler.

Trafiğe 100 bin yeni araç

Dünya Gazetesi

Ağustos ayında trafiğe kaydı yapılan araç sayısı bir önceki aya göre yüzde 5,3'lük artışla 100 bine yaklaştı.