Bülten Arşivi - Eylül 2012

Dünyadaki krize ufak bir mola...

Dünya Gazetesi

İlk kez 114 yıl önce düzenlenen Paris Otomobil Fuarı, bugün kapılarını açıyor. Avrupalı üreticilerin gösteri alanı olarak kabul edilen fuar, kriz döneminde umut ışığı olarak parlıyor. 100'den fazla yeni modelin sergileneceği fuarı 1 milyonu aşkın ziyaretçinin gezmesi bekleniyor.

OSD Ocak Ağustos dönemi dış ticaret verilerini açıkladı

OSD

Ocak Ağustos 2012 dönemi Uludağ İhracatçıları Birlikleri (UİB) ve Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) verilerine göre otomotiv sanayinin toplam ihracatı geçen yılın aynı dönemlerine göre yüzde 6 oranında azalarak 12,7 milyar düzeyinde gerçekleşti.

2014’e kadar 15 yeni model çıkaracak

Dünya Gazetesi

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, "2014'ün Şubat ayına kadar 15 yeni model çıkarmış olacağız. Bu kadar kısa sürede bu kadar yeni modelin piyasaya girmesi bizim sektörde bir rekor" dedi.

Otomotivde vergi şoku

Dünya Gazetesi

Bütçe dengelerini tutturamayan hükümetin otomobil dahil olmak üzere birçok farklı kalemde vergi artışı hazırlığı içinde olması, ekonominin lokomotif sektörünün hem morallerini bozdu hem de hedeflerin şaşmasına neden oldu.

Otomotivin gündeminde ’risk’ var

AA

Dünya otomotiv endüstrisinde özellikle AB merkezli yaşanan daralma ve bunun Türk sanayisine etkileri nedeniyle sektör temsilcilerini risklere karşı uyardıklarını belirten Dudaroğlu, "Bu yıl yaşanan sıkıntının 2013 yılında devam edeceğini öngörüyoruz. TAYSAD olarak "Finansal, stratejik, fiziki ve operasyonel olmak üzere sanayimiz açısından birçok risk faktörü bulunmaktadır. Bunların önlemini şimdiden almalıyız" dedi.