Bülten Arşivi - Ekim 2018

Yerli otomobilin CEO'sundan kritik açıklama!

Haber 7
Sosyal medyadan mesajlar paylaşan Karakaş, "Otomobilden daha fazlasını yapmak üzere yola çıktık. Bir ulaşım teknolojileri ekosistemi oluşturma hedefindeyiz" diye konuştu.

Trafikte denetim ve önlemler artırılacak

Haber 7
Trafik güvenliğinin artırılması, kazalarda can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi amacıyla bir dizi önlem alınacak, akıllı ulaşım sistemlerinden yararlanılacak.

Türkiye'de yedi kişiye bir otomobil düşüyor

Ajans Press
Türkiye'de ortalama 7 kişiye 1 otomobil düştüğü görülürken, ülke içerisinde ise en yükse ortalamanın 4 kişiye bir otomobille Ankara’da olduğu saptandı

Alman ve Rus şirket Avrupa'da bir ilke imza atacak

Habertürk
Alman kimya şirketi BASF ve Rusya'nın en büyük demir çelik şirketlerinden Norilsk Nickel, elektrikli otomobillerde batarya hücresi üretiminde kullanılan kimyasalları üretmeye yönelik Avrupa’nın ilk fabrikasını Finlandiya’da kurmak için anlaşma imzaladı.

Magneti Marelli, 7.1 milyar dolara Japonların oldu

Reuters
Japon Calsonic, Magneti Marelli'yi Fiat Chrysler'dan 7.1 milyar dolara satın aldı.
ABD'li özel sermaye fonu yöneticisi KKR'ın sahip olduğu Japon araç parça üreticisi Calsonic Kansei, Fiat Chrysler'ın parça üretim birimi Magneti Marelli'yi 6.2 milyar euroya (7.1 milyar dolar) satın almak için anlaştı.

Almanya elektrikli otomobil bataryası üretimine hız verdi

AA
Almanya, elektrikli otomobiller için batarya hücresi üretimi ile ilgili çalışmaları hızlandırırken, üretime yönelik kurulacak özel sektör konsorsiyumlarına Alman hükümetinin de mali destek vereceği bildirildi.

Oyak Renault'dan Bursa'ya motor yatırımı

Dünya Gazetesi

Oyak Renault, Bursa'da alüminyum motor bloğunu üretmek üzere yeni yatırımın temelini Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nın katılımıyla attı.

Otomotiv pazarı 2019'da dengelenecek

Dünya Gazetesi
ODD Başkanı Bilaloğlu, "2019, hem Türkiye ekonomisi hem de otomotiv sektörü için dengelenme yılı olacak. Hafif ticari vasıtayla birlikte otomotiv pazarı 450-500 bin seviyeye geldiğinde bu zaten bir dengelenme demek." dedi.

Akaryakıtta "pompaya yansımayacak" indirim

Dünya Gazetesi

Akaryakıt türlerinden motorinin fiyatları 29 kuruş aşağı çekildi, ancak esnek ÖTV uygulaması kapsamında bu indirim pompaya yansımayacak.

Otomotiv sektöründe ihracat rekoru geliyor

AA

Geçen yılı 28,5 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek ihracat rakamıyla kapatan Türk otomotiv sektörü, bu yıl dış satımda 31 milyar doları hedefliyor.

Otomotivde rekabet satış sıralamasını değiştirdi

AA

Bu yılın 9 ayında yoğun rekabete sahne olan otomotiv pazarında birçok markanın satış sıralamasındaki yeri değişti. Renault, yine en çok satılan marka oldu. Dördüncü Ford, ikinciliğe yükselirken, Fiat dördüncülüğe geriledi.

Geleceğin otomobilleri sahneye çıktı

Dünya Gazetesi

Bu yıl 120'ncisi düzenlenen Uluslararası Paris Otomobil Fuarı'nda sürücüsüz ve elektrikli araç modelleri ön plana çıkıyor.

Otomotivi iç talep frenledi ihracat gazladı

Dünya Gazetesi

Yurt içinde kan kaybeden ve 9 ayda yüzde 26 daralan otomotiv pazarı, ihracatına ivme vererek 23 milyar doların üzerinde dış satıma imza attı.

Otomotiv ihracatında artış

AA

Türkiye otomotiv sektörü ihracatı, eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,96 artışla 2,3 milyar dolara çıktı.

Fiat Chrysler'de yeni yönetim

Dünya Gazetesi

Şirket bünyesindeki Alfa Romeo, Jeep, Ram ve Maseratti markalarının başına yeni isimler getirildi.