Bülten Arşivi - Aralık 2013

Otomotiv, yeni rekora yol alıyor

Dünya Gazetesi

Yılı 800 bin adedin üzerinde kapatması beklenen Türkiye otomotiv pazarının, 2011'deki 864 binlik rekordan sonraki ikinci en büyük pazara 2013 sonu itibariyle ulaşacağı tahmin ediliyor.

Otomotivde 2023 hedefi hayal

Dünya Gazetesi

Hükümetin otomotiv sektörü için koyduğu 4 milyon üretim ve 3 milyon ihracat hedefine ulaşmak bugünkü verilere göre hayal oldu.

Otomobil pazarı satışta ve üretimde yine lider

Tasimacilar.com

Otomotiv Sanayi Derneği(OSD) tarafından hazırlanan Ocak -Kasım ayı değerlendirme raporuna göre 2013 yılında otomotiv pazarı Üretim, İhracat ve iç pazar açısından artış gösterdi.

Büyüme için ne dediler?

Dünya Gazetesi

Bakan Çağlayan, Türkiye'nin üçüncü çeyrekte sergilediği yüzde 4.4 oranındaki büyüme performansı için "dört dörtlük" değerlendirmesi yaparken, Bakan Ergün, "OVP'deki hedefleri yakalayacak bir performansa sahip olacağız" dedi

Otomotiv endüstrisi yeni rekor peşinde

Dünya Gazetesi

Kasım ayındaki 2 milyar 78 milyon dolarlık ihracatla 11 aylık toplam dış satış 19,5 milyar dolara ulaştı. 2012'nin 12 ayında gerçekleştirilen 19 milyar 63 milyon dolarlık ihracat da aşıldı.

İran'dan iki güzel haber

Dünya Gazetesi

Nükleer programını sınırlamasına karşılık İran’a yönelik uluslararası ambargonun yumuşatılmasını öngören anlaşma, Türkiye-İran ticaretinde bahar havası yarattı.