Bülten Arşivi - Ağustos 2021

Kurşunlu benzin kullanımı sona erdi

Haber7

Birleşmiş Milletler (BM) Çevre Programı (UNEP), şu anda dünya üzerinde kurşunlu benzin kullanan herhangi bir ülkenin kalmadığını duyurdu.

FCA ve PSA'nın çatı şirketi Stellantis'i çip krizi vurdu

Haber7

Küresel anlamda gün geçtikçe büyüyen çip krizinden etkilenen son firma ünlü otomobil grubu Stellantis oldu. Stellantis'in Fiat, Peugeot ve Citroen için hafif ticari araç üreten İtalya'daki tesislerinde üretim durdurulacak.

Paris'te otomobillere hız sınırı geldi

Haber7

Fransa'nın başkenti Paris'te, otomobiller için flaş bir karara imza atıldı. Yapılan açıklamaya göre, Pazartesi gününden itibaren uygulanacak karar ile kentin caddelerinde en fazla 30 km/s hız yapılabilecek.

Dünya bu krizi konuşuyor! 2022’yi de rehin alabilir

Haber7

Otomotiv endüstrisi, tüm dünyada “çip” kaynaklı krizle boğuşmaya devam ediyor. Otomobilin yanı sıra ticari araç fabrikaları da çip nedeniyle üretim duraklamaları yaşarken, sorunun 2022’de de süreceği belirtiliyor.

Konteyner krizi, motosiklet pazarına sert fren yaptırdı

Dünya Gazetesi

Pandemiyle birlikte rekor satışlara sahne olan motosiklet pazarı, temmuzda ilk kez daraldı. Uzakdoğu konteyner navlunundaki yükselişe bağlı olarak artan fiyatlar, bu düşüşte ana etken oldu. Ticari tarafta da toplu alımlar azaldı.

Yerli üretime son vermeye hazırlanan Honda'dan rekor satış hedefi

Habertürk

Otomotiv sektörü son günlerde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) düzenlemesi ve çip krizi ile meşgulken, Türk otomotiv sanayisinin önemli kuruluşlarından Honda Türkiye ise Gebze fabrikasında üretime son vermeye hazırlanıyor. Japon marka, bir yandan yeni modellerini Türkiye'ye getirmek için gün sayarken, diğer bir yandan da elektrikli otomobiller ve yeni satış kanalları üzerindeki çalışmalarına aralıksız devam ediyor

Taksiciye özel elektrikli araç geliştirdi

Habertürk

Renault Grubu'nun araç paylaşım özelinde faaliyet gösteren şirketi Mobilize, taksi sürücülerinin kullanımına özel bir araç geliştirdi. Limo adı verilen elektrikli araç, sadece araç paylaşım şirketlerine ve taksilere satılacak. Elektrik motorundan 148 bhp güç ve 220 Nm tork elde eden Limo, tek şarj ile 450 kilometre yol gidebiliyor. Elektrikli otomobilin son hızı ise saatte 140 km olarak açıklanıyor. Aracın 2022'nin ikinci yarısında yollara çıkması bekleniyor

Kiralama sektöründe ticari araç umudu

Habertürk

Ticari araç kiralamanın önündeki engellerin kaldırılması, araç kiralama sektöründe heyecan yarattı. Sektör yetkilileri düzenlemeyi olumlu karşılarken, bu sayede toplam filonun büyüyebileceğine işaret ediyor. Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Eren Gündüz, K2 belgesine dair değişiklik ile uzun dönemli araç kiralama sektöründe, daralan toplam araç parkının yeniden eski seviyelerine getirilebileceğini vurguladı. LeasePlan Genel Müdürü Türkay Oktay da, "2021 ilk yarı yıl sonuçlarına göre ise kiralamaların yüzde 4.6’sı bu segmentte. Alınan son kararla birlikte bu rakamın 4-5 katına kadar artacağını öngörüyoruz" dedi

Dacia'dan 7 koltuklu aile aracı: Dacia Jogger

ensonhaber.com

Dacia ailesinin yeni üyesi olan çok yönlü 7 kişilik aile otomobil Dacia Jogger, ilk kez 6 Eylül'de düzenlenecek olan Münih Otomobil Fuarı'nda karşımıza çıkacak.

Yeni Mercedes Citan elektrikli motor geldi

Haber7

Mercedes-Benz’in 2012 yılından itibaren satışta olan modeli Citan yenilendi. Tamamen yenilenen model eCitan logosuyla da elektrik teknolojisine kavuştu.

Kredi talebinde ‘ÖTV etkisi’ henüz yok

Dünya Gazetesi

16 Ağustos haftasında taşıt kredilerinde 62 milyon liralık düşüş yaşandı. 13 Ağustos haftasında 10 milyar 782 milyon TL olan toplam taşıt kredisi tutarı, ÖTV düzenlemesinin hayata geçtiği 16 Ağustos haftasında 10 milyar 720 bin TL'ye geriledi.

İngiliz otomotiv sanayisi son 50 yılın dibini gördü

Habertürk
İngiltere'deki otomotiv üretimi, Temmuz ayında 1956 yılından bu yana en düşük seviyesini gördü. Motor Üreticileri ve Tüccarları Derneği'ne (SMMT) göre, üretim hacmi geçen ay yıllık yüzde 37.6 düşüşle 53 bin 438 araç seviyesine geriledi. Temmuz ayındaki sonuçlarda, küresel çip krizi ve pandemi şartları etkili olurken, SMMT fabrikaların yaz döneminde kapalı kalmasının da sonuçlar etkili olduğunu öne sürüyor

Opel, elektrikli şehir aracı Rocks-e'yi tanıttı

ensonhaber.com

Alman otomotiv markası Opel, yeni küçük şehir otomobilini tanıttı. Araç, Citroen tarafından geçtiğimiz yıl tanıtılan elektrikli aracı Ami ile oldukça benzer.

ÖTV sorası ikinci el otomobilde yaprak dahi kımıldamıyor

Haber7

Sıfır araçlara yapılan yüzde 25 indirimin ardından oto galericiler sitesinde durgunluk yaşanıyor. 10 gündür satış yapamayan oto galericiler ise can sıkıntısından sürekli araçlarını temizliyor.