Bülten Arşivi - Nisan 2019

14 milyar dolarlık Brezilya otomotiv pazarına Bursa çıkarması

Haber7

Türk otomotiv sektörünün ihracatını artırmak için faaliyetlerini sürdüren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), yılda yaklaşık 14 milyar dolarlık otomotiv ithâatı yapan Brezilya için harekete geçti.

Yerli otomobil açıklaması: 8 kriter belirledik

AA

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, 'Biz Türkiye için Türkiye'nin hamuruyla, fikri ham maddesiyle ama küresel ortamda rekabet edebilecek bir otomobille başladık ve otomobilden fazlasını yapmak üzere yola çıktık. Ve farklılaşacağımız nokta da budur.' dedi.

Yılın yenilikçi tasarımları ödüllendirilecek

OİB

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin sektörde katma değerli ürün ve teknolojileri geliştirmek amacıyla düzenlediği Otomotivin Geleceği Tasarım Yarışması'nda dereceye girenler ödüllendirilecek.

Elektrikli Aston Martin sadece 155 adet üretilecek

Haber7

Dünyanın ilk sıfır emisyonlu spor otomobili Aston Martin Rapide E’nin örtüsü açıldı. Tamamen elektrikli iki motora sahip olan Rapid E, dünya çapında155 adet üretilecek.602 beygir güç üretebilen Rapide E, 0’dan 100 kilometre hıza 4 saniyede ulaşabiliyor.

Otomobil devlerinden flaş ortaklık!

Haber7

Fransa merkezli otomotiv üreticisi Renault`un, Japonya merkezli Nissan`a iki şirketin eşit sayıda direktörünün bulunacağı bir ortak şirket oluşturmayı önereceği öne sürüldü.

Japon üretici'den kompakt ticari atağı

Haber7

Kompakt hafif ticari araç segmentinin yeni oyuncusu... Kompakt hafif ticari segmentinin yeni oyuncusu Toyota Proace City, İngiltere’de gerçekleştirilecek 2019 Ticari Araçlar Fuarı’nda dünya lansmanı ile ilk kez gösterilecek.

Renault Grubu, hafif ticari ürün gamını yeniliyor

Haber7

Renault Grubu, profesyonel müşterilerinin hayatını kolaylaştırmak için ürün tasarımı ve konforunu geliştirerek daha fazla inovatif donanım ve hizmetlerle hafif ticari ürün gamını yeniliyor.

"Yerli otomobilin prototipi yıl sonuna hazır"

Dünya Gazetesi

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, "Yerli otomobil prototipi yıl sonunda tamamlanacak. Yatırımın da Bursa'da olmasa bile Bursa'ya en yakın yerde olması gerek" dedi.

Türkiye'de üretilen araçlar Avrupa'ya trenle götürülecek

Haber7
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, "Nilüfer'deki demir yolu bağlantısını iyileştirmeyi ve Avrupa'nın göbeğine buradan araçları trenle götürmeyi hedefliyoruz. Onun için de TÜLOMSAŞ'ta iki katlı, araca özel vagonlar geliştirmeye başladık." dedi.

Dizel manuel imparatorluğu

Haber7

3 milyon ikinci el araçta dev bir araştırmaya imza atan Cardata, Türkiye’nin otomobildeki tercihlerini ortaya çıkardı. Türk halkı yüzde 64.5 ile yakıtta dizel, viteste manuel ve kasa tipinde sedanı tercih etti.

Sürücüsüz araca 7.2 milyar dolar

Haber7

ABD merkezli ulaşım şirketi Uber Technologies’in sürücüsüz araç departmanı için 7.2 milyar dolar yatırım almaya hazırlandığı öne sürüldü.

Otomobilde kötü gidiş sürüyor

Dünya Gazetesi

AB ve EFTA toplamında otomobil satışları Mart ayında yüzde 3,6 azaldı. Bu dönemde Türkiye'nin satışları yüzde 43,74 düştü.

Otomobilde tanzim satış dönemi

Haber7

TOFAŞ CEO’su Cengiz Eroldu, müşterinin daha ulaşılabilir maliyetli araç talep ettiğini belirterek, “Biz de tanzim yaptık. 65 bin liralık arabamız yok satıyor” dedi.

“Araba yok satıyor, biz de tanzim yapıyoruz”

Dünya Gazetesi

TOFAŞ CEO'su Cengiz Eroldu, “15-20 yıl sonra ilk üç ayda pazar lideri olduk. 65 bin liraya sattığımız araba yok satıyor. Biz de tanzim yapıyoruz. Müşteri daha ulaşılabilir araç istiyor. Pazarı büyütmemiz lazım ki daha nitelikli ürün üretilsin” dedi.