Bülten Arşivi - Mart 2016

Ford Otosan, Ecotorq ile dünya pazarlarına açılıyor

Dünya Gazetesi

Koç Grup şirketlerinden Ford Otosan, 100 milyon dolarlık yatırımla yeni nesil kamyon motoru Ecotorq’un üretimine başladı. Ecotorq için Çinli üretici JMC ile lisans anlaşması yapan Ford Otosan, dünyanın en büyük pazarı Çin ve Uzakdoğu’da iddialı bir konuma

Trafik sigortası motosiklet satışlarını vurdu

AA

MOTED Genel Koordinatörü Öztürk, motosikletlerden alınan zorunlu trafik sigortası bedellerinin çok yüksek olduğunu belirterek, 2016 yılının ilk ayında motosiklet pazarının yüzde 27 daraldığını bildirdi.

OMSAN, Dacia’yı demiryoluyla taşıyor

Lojiport

OMSAN, Dacia’nın Romanya içi ve Romanya - Türkiye arasındaki otomobil taşımalarını oto-taşıma vagonları ile gerçekleştiriyor.

Ürdün ile Ro-Ro seferleri başlatılıyor

Lojiport

Mısır'ın Türk gemileriyle ilgili sorun çıkartmasından sonra Ürdün'e stratejik bir ziyaret yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Akabe Limanı'nın Türkiye'nin Körfez ve Arap yarımadasına açılan kapısı olacağını söyledi.

Taşıt kredilerinde finansman hamlesi

AA

Finansman şirketlerinin taşıt kredisi alacak tutarı 22.8 milyar TL’ye ulaştı. FKB Başkan Vekili Nilüfer Günhan, müşterilerine tüm ürünleri sunduklarını söyledi

Çevreyi kirleten araçlardan daha fazla vergi alınacak

Akşam

Otomotivin 2019’a kadar çizilen yol haritası ortaya çıktı. Avrupa'nın büyük bölümünde uygulanan ve emisyon oranına göre alınacak vergilere geçilmesi beklenirken, hibrit, doğalgaz ve hidrojenli araçlara önemli destek de yolda.

'İkinci el'de tercih ucuz otomobil

AA
Sıfır otomobil fiyatlarının el yakması, ikinci el otomobil piyasasına yaradı. İkinci elde en çok tercih edilen otomobiller ise fiyatı 15-25 bin liranın arasında olanlar.

'Trafik sigortası primleri hızla düşecek'

AA

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Kasap, poliçe fiyatlarının acenteleri de tehdit ettiğini belirterek, 'Yapılacak düzenlemeyle trafik sigortası primlerinin hızla düşmesini bekliyoruz' dedi.

İstanbullu motosikleti sevdi

AA

2006-2015 yılları arasında İstanbul'da otomobil sayısı yüzde 49 artış gösterirken, motosiklet sayısı yüzde 136 artışla rekor kırdı

Otomotiv üretimi yüzde 11 arttı

RAUTERS

Türkiye'nin ihracatında önemli bir paya sahip olan otomotiv sanayinin toplam üretimi şubatta yüzde 11 artarak 120,691 adet oldu.

İngiltere’ye "şoförsüz TIR'lar" geliyor

Hürriyet Gazetesi
İngiltere devlet radyo-televizyon kurumu BBC,  bu yılın ikinci yarısında “şoförsüz TIR'ların” ülkede denenmeye başlayacağını açıkladı.

2016 yılı Ocak ayı sanayi üretimi yüzde 5,6 arttı

Dünya Gazetesi

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de bir önceki aya göre yüzde 1 arttı. Analistler arındırılmış sanayi üretimini yüzde 3,15 bekliyordu.