Bülten Arşivi - Mart 2020

Batıda otomotiv üretimi dururken Koreliler yeni model tanıttı

Habertürk

Hyundai'nin premium markası Genesis, Alman üreticilerin hakimiyetinde olan e-segmentteki yeni modelini tanıttı. G80 isimli sedan model, Mercedes E-Serisi, Audi A6, BMW 5 Serisi gibi otomobillerin yanı sıra, Volvo S90, Jaguar XF gibi modeller ile de rekabet içinde olacak.

Ford üretimi durdurmayı uzattı

Haber7

Koronavirüs salgını nedeniyle Ford Otosan geçici olarak üretim durdurma süresini 13 Nisan'a kadar uzattı.

Tofaş, koronavirüs için tıbbi malzeme üretmeye başladı!

Haber7

Tofaş, Corona virüsü salgını için ihtiyaç duyulan tıbbi malzeme üretimine başladı. Firma; "Siperlikli maske, biyolojik örnek alma kabini ve entübasyon kabini" üretiyor. Hatta ilk üretilen "Biyolojik örnek alma ve entübasyon kabinleri" Bursa Şehir Hastanesi'ne teslim edildi bile.

İkinci el otomobil piyasasıyla ilgili önemli açıklama!

Haber7

İkinci el araç şirketi Otomerkezi.net'in CEO'su Muhammed Ali Karakaş, "İkinci el araç pazarında, virüs salgınının sektörü durma noktasına getirdiğini görüyoruz. Fiyatların düşmeyeceğini, yaz aylarına kadar stabil kalacağını, fakat hem ikinci el hem de sıfır kilometre araç pazarının Haziran ayında tekrar canlanacağını öngörüyoruz" dedi

Ticari araçlara da muayene ertelemesi

Haber7

Ticari araçlara ilişkin olarak koronavirüs nedeniyle muayene düzenlemesi yapıldı. Muayenesi biten ticari araçların yetki belgeleri sonlandırılmayacak.

Salgın yüzünden iptal edildi

Haber7

ABD'nin en büyük dünyanın ise sayılı otomotiv etkinliklerinden Detroit Otomobil Fuarı, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi. Normal şartlarda Haziran ayında gerçekleştirilecek fuar, yapılan açıklamaya göre Haziran 2021'de kapılarını açacak. Mart ayı başında düzenlenecek Cenevre Otomobi Fuarı'da iptal edilirken, Nisan ayındaki New York Otomobil Fuarı da Ağustos ayına ertelenmişti

"Bir yıl satış yapmasak da maaş ödeyeceğiz"

Dünya Gazetesi

Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, "Bir yıl araç satmasak da maaş ödeyeceğiz, kimseyi işten çıkarmayacağız, devlet desteğini de ihtiyaç sahiplerine bırakacağız” dedi.

Araç talebi yüzde 12 azalacak

Dünya Gazetesi

IHS Markit raporuna göre, küresel otomobil satışları insan hareketinin kısıtlandığı 2020’de yüzde 12 düşebilir. Türkiye’nin otomotiv ihracatının yüzde 80’ini oluşturan Avrupa’da ise yüzde 13,6’lık düşüş öngörülüyor.

Otomotiv tedarik sanayinin yüzde 40'ı duracak

Dünya Gazetesi

TAYSAD yetkilileri, koronavirüs salgını nedeniyle otomotiv tedarik sanayinin yüzde 40’ının duracağını , yüzde 50’sinin kısmen çalışacağını açıkladı. Bu durumun yaklaşık 100 bin çalışanı doğrudan etkileyeceği aktarıldı.

Çin’de fabrikalar tekrar üretime başladı!

Bloomberg HT

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü, o bölgeden başlayarak tüm dünyadaki otomotiv üretiminde işlerin durmasına yol açtı. Otomotiv devleri, çeşitli lokasyonlardaki faaliyetlerine geçici olarak ara verdiklerini belirtiyorlar.

ABD'de otomotiv satışları yüzde 80 azaldı!

Haber7

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, ABD otomotiv sektöründe fabrikaların ve bayilerin geçici olarak kapanmasına neden oldu. Faaliyetlere ortalama 2 haftalık bir ara verilen ülkenin otomotiv sektöründe, satışların hızla düştüğü açıklandı.

Otomobil devleri Nisan’da üretimi durduruyor

Haber7

Daha önce birçok otomobil üretim tesisini 30 Mart’a kadar kapattıklarını belirten büyük otomotiv firmaları bu kez de çalışmalarını durdurduklarını açıkladı. Bu kapsamda Ford, General Motors ve Fiat Chrysler Nisan'da üretim yapmayacaklar.

'Mücbir sebep'e giren sektörler belli oldu

Dünya Gazetesi

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Kovid-19 nedeniyle vergi süreçlerinde mücbir sebep hükümlerinden faydalanacak mükellefler için tebliğ hazırladıklarını belirterek, tebliğle mücbir sebep altındaki sektör ve iş kollarının belirlendiğini kaydetti.

Otomotiv üretimine ‘korona’ molası!

Dünya Gazetesi

Ford Otosan, Toyota, Honda ve Mercedes’in ardından yan sanayi de üretime zorunlu mola veriyor. 400 firmanın %80’i üretimi azaltacak, %15’i işletmelerini 2 hafta kapatacak. Sanayiciler, ihtiyaç halinde tıbbı malzeme üretmek için desteğe hazır olduklarını vurguladı.

Otomotiv üreticileri salgınla mücadelede 'nefes' olabilir

AA

Küresel otomotiv üreticileri, salgınla mücadeleye destek olmak amacıyla insan hayatının vazgeçilmez bir parçası haline gelen otomotiv yerine, ihtiyaç duyulması halinde solunum cihazı gibi tıbbi ürünler üretebileceklerinin mesajını veriyor.

Hangi bankalarda kredi ödemeleri ertelendi? 5 bankadan Corona virüse karşı destek paketi

Hürriyet Gazetesi

Dünya genelinde etkisini gösteren Covid-19 salgınıyla mücadele Türkiye'de de devam ederken 3 banka konuyla ilgili işletmelere ve bireylere mücadele destek paketlerini sundu. Ziraat Bankası, Vakıfbank, Halkbank paketlerini açıkladıktan sonra bir açıklamada Bakan Albayrak'tan geldi. Albayrak Twitter'dan, "Kamu Bankalarımız da sorumluluklarının gereğini yerine getiriyor" dedi. Ardından İş Bankası, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım paket açıkladılar ve az önce Akbank da Corona virüs salgınına karşı öteleme yapacaklarını duyurdu.