Bülten Arşivi - Kasım 2016

TRANSİT GEÇİŞ SORUNLARI VE LOJİSTİK SEKTÖRÜNE YANSIMALARI

Unibusiness

Türkiye; coğrafi konumu itibariyle kıtalar arası bir lojistik üs konumundadır ve uluslararası ticaretin akışında stratejik bir öneme sahiptir. Avrupa kıtası ise ticaretin en yoğun yaşandığı bölge olarak Avrupalı sermaye ile iş yapan Ortadoğu, Orta Asya, Yakın Doğu, Kafkaslar gibi bölge ülkeleri için hem çıkış hem de varış noktası olarak önemli bir geçiş bölgesidir.

Citroen yeni C3'le pazar payını geri alacak

Dünya Gazetesi

Pazar payındaki son iki yıldır yaşadığı kaybı yeni 'karakutulu' C3 modeli ile aşmak isteyen Citroen, 3 yıl içerisinde ise toplam satışlarını yüzde 30 artırarak global bir sıçrama hedefliyor.

Modern İpek Yolu, Asya’da yeni pencere açacak

Dünya Gazetesi

Enerji Bakanı Albayrak, Çin’in hızlı tren ulaşım altyapısı ile Pekin’den Londra’ya kadar, modern İpek Yolu diye tanımladığı yapıyı yeniden inşa ettiğini belirterek, bunun Asya’da yeni bir pencere açacağını söyledi.

Yılın en güzel otomobili Alfa Romeo Giulia

Dünya Gazetesi

Alfa Romeo Giulia, Almanya’nın en prestijli okur ödüllerinden biri olan "Altın Direksiyon" yarışmasında 2016 yılının "En Güzel Otomobili" seçildi.

Otomobil markaları kampanya yarışında

AA

ÖTV düzenlemesi ve döviz kurundaki yükseliş, otomobilde fiyatların artması ihtimalini gündeme getirirken, markalar, alımlarını öne çeken müşterilere yönelik çeşitli kampanyalar başlattı.

Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği (OICA) yeni başkanını seçti.

LOJİYOL

Otomotiv Sanayii Derneği’nin de üyesi olduğu Uluslararası Otomotiv Sanayicileri Birliği (OICA) yeni başkanı Matthias Wissmann’ı oybirliği ile seçti. OICA’nın dünyada bütün büyük otomotiv üreticisi ülkeler dahil olmak üzere 39 ulusal ticaret örgütü üyesi bulunuyor.

Araçlar için LNG düzenlemesi yolda

Lojiport

Türkiye'de sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG) kara ve deniz taşımacılığında yakıt olarak kullanımına olanak sağlayan düzenleme sayesinde, egzoz gazı salınımlarında azalma bekleniyor.

Satılan her 5 araçtan 1'i kiralanıyor

AA

Yılın 9 ayında satılan her 5 araçtan 1'i kiralık filosuna dahil olurken, sektörün filosundaki araç sayısı 300 bini aştı

61 ülke Türkiye’de üretilen C-HR’ın peşinde

Dünya Gazetesi

Üretiminde ve tasarımında Türkiye damgası bulunan Toyota C-HR, hem yurtiçinde hem de yurt dışında yoğun bir talep yaşıyor. Lansman öncesinde içerde 6 bin adetlik başvuru yapılan C-HR için Avrupa’dan 100.000 adetlik talep var.

Volkswagen, 30 bin kişi çıkaracak

Dünya Gazetesi

Volkswagen, 2021'e 30 bin kişiyi işten çıkaracak, elektrikli otomobiller için 9 bin istihdam sağlayacak.

Otomotiv sektörü ihracatta rekora koşuyor

AA

ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, iç pazar satışlarının yaşanan olumsuzluklara rağmen geçen yılı yakalayacağını belirterek, "Sevindirici olan, AB'deki toparlanmaya paralel olarak otomotiv ihracatı da artıyor." dedi.

'Kış lastiği mesaisi' başladı

AA

Havaların soğuması ve meteorolojinin ülke genelinde kar yağışı uyarısında bulunmasının da etkisiyle 1 Aralık itibarıyla zorunlu olan kış lastiği uygulaması için sürücüler "lastik mesaisi"ni öne aldı.

Yeni vergi beklentisi lüks otoda satışı artırdı

Dünya Gazetesi

Maliye Bakanlığı’nın otomotiv sektörüne yönelik yeni bir ÖTV düzenlemesi yapacağını, vergi hesabında sadece motor büyüklüğünün değil, fiyatın da kriter olacağını açıklaması lüks otomobillere talebi artırdı.