Bülten Arşivi - Mart 2019

"İlk yerli araç C segmenti, SUV ve elektrikli olacak"

AA

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nda yer alan Anadolu Grubu'nun Otomotiv Grubu Başkanı Bora Koçak, yerli otomobile ilişkin, "Şu aşamada bizim bildiğimiz, ilk aracın C segmentinde, SUV ve full elektrikli bir araç olacağı yönünde." dedi.

BTSO’dan otomotiv sektörüne 1 milyon liralık proje

Dünya Gazetesi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), otomotiv sektörü için yeni bir proje hazırladı. Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasında sektörün işbirliği kabiliyetinin artırılması hedeflenen yaklaşık 1 milyon liralık projeyle KOBİ’lerin dış ticaret ağının güçlendirmesi hedefleniyor.

Türk otomotiv sektöründen Belarus'a ziyaret

Haber7

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) tarafından, ihracatta yeni pazar arayışı kapsamında, tedarik sanayi ithalatında uyguladığı düşük gümrük vergileriyle otomotiv sektörü için potansiyel barındıran Belarus'a iş gezisi düzenlendi.

Yerli otomobil projesi 20 bin kişilik istihdam sağlayacak

Dünya Gazetesi

TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, yerli otomobil projesiyle GSYH’ya 15 senede 50 milyar Euro, cari açığa ise 7 milyar euro’ya yakın katkı sağlanacağını söyledi. Karakaş, proje kapsamında 4 bin doğrudan, 20 bin dolaylı istihdam sağlanacağını kaydetti.

Caravelle Highline 4Motion satışa sunuldu

Haber7

Volkswagen Ticari Araç, Caravelle modelinin dört tekerlekten çekiş özelliğine sahip versiyonunu satışa sundu. 2.0 lt TDI 199 PS motoru ile bayilerde yerini alan araç, hihgline donanım seviyesi ile alınabiliyor. 450 Nm tork değeri sunan hafif ticari araç, 281 bin 242 TL'lik etiket fiyatına sahip

BTSO'dan otomotiv sektörü için yeni proje

AA

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası liderliğinde Polonya, Macaristan ve Kilis ticaret ve sanayi odalarının katkılarıyla "Türkiye ve AB Arasında Otomotiv Sektöründe Fırsatlar Bulmak ve Köprüler Kurmak" projesi hayata geçiriliyor

"Şirketler yok olacak parçaları üretiyor, değişim şart"

Dünya Gazetesi

Otomotiv endüstrisindeki değişime dikkati çeken Steven Young, Türkiye'deki şirketlerin yüzde 80'inden fazlasının 2025'ten sonra yok olacak parçaları ürettiklerini vurguladı, dönüşüm gerektiğini ifade etti.

İkinci el otoda KDV sorunu çözüldü

Dünya Gazetesi

İkinci el motorlu kara taşıtı ticaretiyle uğraşan mükellefler, bu araçları satarken, satın aldıkları sırada ödedikleri KDV oranını uygulayacaklar.

Türkiye’de üretilen Clio, Cenevre'nin en iyisi seçildi

Haber7

Ülkemizde üretilen ve dünyanın dört bir yanına ihraç edilen Renault Clio, yeni nesli ile dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bu başarının dışında ilk defa karşımıza çıktığı Cenevre Otomobil Fuarı’nda fuarın en iyi otomobili seçilen Clio, yeni versiyonunda ilk ödülünü de almış oldu.

Rekabet Kurulu'ndan Fransız devine onay!

Haber7

Fransız üretici Citroen'in Türkiye operasyonları kendi üstüne almasına Rekabet Kurulu'ndan onay geldi. Bu kapsamda, markanın 1995'den beri distribütörlüğünü yürüten Baylas Otomotiv, Citroen'in satış ve satış sonrası operasyonlarını Groupe PSA Otomotiv Pazarlama A.Ş.'ye devredecek

Otomotivde daralma devam etti

Dünya Gazetesi

Otomotiv Sanayii Derneği'nin açıkladığı Ocak-Şubat dönemi verilerine göre, ilk iki ayda üretim yüzde 14 azaldı, 200 bin adete yakın ihracat yapıldı.