Bülten Arşivi - Ağustos 2016

İhracatta düşüş bitti ancak riskler de var

Dünya Gazetesi

Otomotiv ve hazır giyimdeki olumlu performansın sürmesiyle yaklaşık 2 yıldır gerileyen ihracat tekrar yükseliş trendine giriyor. Ancak ihracatçıların başta güvenlik endişeleri olmak üzere aşması gereken bir dizi sıkıntı da bulunuyor.

Otomotivci Rusya'yı 'hedef pazar' arasına aldı

Dünya Gazetesi

Türkiye ile Rusya ilişkilerinin normalleşmeye başlaması üzerine otomotivciler de Rusya'yı yeniden yatırım planlarına almaya başladı. Sektör, Rusya pazarının önümüzdeki 5 yılda çok daha iyi olacağı görüşünde.

DizaynVip, Mercedes’le ortak üretecek

Dünya Gazetesi

Dünyaca ünlü isimlerin lüks arabalarını adeta baştan yaratan DizaynVİP, artan talebe cevap verebilmek için partneri olduğu Mercedes işbirliğinde seri üretime başlıyor. Hedef; yıllık 12 bin 500 adet üretim, 1.5 milyar euro ihracat.

Araçların kilometresiyle 'oynatmayacak' öneri

AA

Bursa Oto Galericileri Odası, ikinci el araçların kilometresiyle oynanmasının önüne geçebilecek bir öneriyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığına başvurdu

Tesla, Ferrari ve Porsche'nin 'hız'ına ortak oldu

AA

Saatte 60 mil hıza 2,5 saniyede çıkabilen Model S adlı modelini duyuran Tesla, bu konuda piyasa hakimiyetini elinde bulunduran Ferrari ve Porsche'nin de tahtını sallıyor

Volkwagen'de üretim krizi sona erdi

REUTERS

VW ile tedarikçiler arasındaki, üretime de yansıyan sorun 20 saat süren görüşmenin ardından giderildi

İkinci elde devrim gibi karar

www.hurriyet.com

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, hazırladığı ve önümüzdeki günlerde yayımlanacak tasarıyla ‘İkinci el’ araç alım-satımlarında devrim niteliğinde bir düzenleme yaptı. Bakanlık veya galerici odaları tarafından verilecek yetki belgesine sahip şirketler dışında kimse ikinci el araç alım-satımı yapamayacak. Böylece ikinci elde satılan 3 milyon aracın vergi kaybı önlenecek.

TEMSA ilk yarıda ihracatını yüzde 158 artırdı

Dünya Gazetesi

İhracatını ilk yarıda yüzde 158 artıran TEMSA, iç pazarda ise 980 adetlik satışla yüzde 32 pay elde etti. Genel Müdür Çelik, 'Smart 2020' programıyla akıllı ürünleri akıllı fabrikalarda üreteceklerini vurguladı.

Jeep'ten 75. yıla özel model

AA

Jeep'in 75. yılı kapsamında hazırlanan Renegade modelinin özel versiyonu, Türkiye'de satış noktalarındaki yerini aldı.

İkinci el araç alırken sık karşılaşılan 10 riskli durum

Ototespit.com

İkinci el araç almak oldukça riskli ve meşakkatli bir süreç. Vakit sıkıntısı ile bakılamayan araçlar, farklı ilçelerde ya da il dışında olup bakılması zor ve yorucu bir süreci doğurmaktadır.

Kampanyalar etkili oldu, darbe korkusu geçti, satışlar arttı

Dünya Gazetesi

Otomotiv darbe girişiminin etkisini atlattı. Kampanyalar etkili oldu, kiralama şirketleri de alıma geçti. Ağustosa iyi girildi. Ancak konuttaki faiz indirimi otomotivde de beklenti yarattı. Tüketici indirim olur diye bekleme eğiliminde.

Trafikte hata yapan yandı

Dünya Gazetesi

Sigortanın şartlarında yapılan değişiklikle, doğrudan kazaya karışmasa bile trafikte kural ihlali yaparak hem maddi hem de bedeni zarara neden olan sürücüler de kazalarda sorumlu tutulacak. Diğer yandan Türkiye Sigorta Birliği, bir açıklama yaparak, trafik sigortası primlerinde kanun değişikliklerinin gerçekleştiği Mayıs ayı itibariyle başlayan düşüşün Ağustos ayı itibariyle yüzde 15’e ulaştığını belirtti.

Otomotivciler de faiz indirimi bekliyor

AA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının ardından bankalar konut kredisi faizlerinde birer birer indirime giderken, otomotivciler de taşıt kredisi faiz oranlarında düşüş bekliyor.