Bülten Arşivi - Şubat 2020

Yerli otomobil için altyapı kuruluyor

Haber7

Elektrikli bir model olacak yerli otomobil için şarj istasyonu kurma çalışmaları başladı. Bu kapsamda, yerli otomobilin geliştiren Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) beş ortağından biri olan Zorlu Holding, bünyesindeki Zorlu Energy Solutions (ZES) ile kolları sıvadı.

Araba alım-satımı yapanlar dikkat! Noterlerden bilgiler toplanmaya başladı

AA

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, internet üzerinden ikinci el araç satımında, T.C. kimlik numarası, ekspertiz raporu ve ruhsat bilgilerinin girilmesi gibi zorunlulukların getirilmesi konusunda ilgili bakanlıklara talepte bulunduklarını ve birkaç ay içerisinde bir sonuç alınacağını söyledi.

'Teknoloji otomotivde dönüşümü kaçınılmaz kılıyor'

Dünya Gazetesi

PwC Strategy& ve TAYSAD sektörün böylesi büyük bir dönüşümden geçtiği bir dönemde otomotiv tedarikçilerine ışık tutan 'Köklü Değişikliklerin Eşiğinde: Türkiye Otomotiv Tedarikçileri Endüstrisi' başlıklı çalışmasında yeni rekabet ortamının getirdiği dönüşüm ele alındı.

AB'de otomobil satışları ocakta düştü

Dünya Gazetesi

Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, ocakta 2019'un aynı dönemine göre yüzde 7,5 düşerek 956 bin 779 adet oldu.

Temsa’nın dönüşü sanayiciye umut verdi

Dünya Gazetesi

Mayıs 2018’de İsviçreli fon şirketi True Value Capital Partners'a satılan Temsa’nın, Sabancı Holding tarafından geri alınacak olması yerli sanayide umut yarattı.

Ağır ticari, üs olmak için 'hafif destek' diyor

Dünya Gazetesi

Ağır ticarideki büyük daralma sektörün üç derneğini bir araya getirdi, ortak zirvede net mesaj verildi: Toparlanma başladı, biraz destekle Avrupa’nın üretim üssü oluruz.

İthal yıla hızlı girdi

Dünya Gazetesi
Yeni yılın ilk ayında ithal markaların performansı dikkat çekti. VW, 3.6 bin adetlik satış ile ithal yerli yarışında öne geçti ve en çok satan şirket oldu. Peugeot da son dört yılın en iyi performansını gösterdi. Yeni dönemi yerlide üretim performansı ve stok yönetimi belirleyecek.

‘Korona’ krizi şubatta üretimi %63 azaltabilir

Dünya Gazetesi

IHS Markit’e göre, koronavirüsü nedeniyle Çin’de otomotiv üretimi şubatta en az yüzde 15 daralacak, en kötü senaryoda bu oran yüzde 63’ü aşacak. Krizin uzaması Türkiye’yi de sıkıntıya sokacak.

2. el kâr getirdi satışlar patladı

Haber7

Geçen seneyi durağan geçiren sıfır otomobil pazarına karşılık ikinci el pazarı muhteşem bir performansa imza attı. Markaların araç satışına yetişememesiyle ve filoların ellerindeki aracı tutmasıyla fiyatı yükselen ikinci el otomotiv, yeniden ticaret aracı olarak kullanılmasıyla birlikte 7.7 milyon adetle rekora koştu.