Stellantis, 2 milyar Euro'luk kar dağıtacağını açıkladı

Stellantis, 2022 yılını iyi geçiren otomobil üreticileri arasında yer alıyor. Son yayınlanan rakamlara göre şirketin net gelirleri yüzde 18 artarak 179.6 milyar Euro'ya yükseldi. Net kar kısmında ise yüzde 26 gibi etkileyici bir artış oldu ve 16.8 milyar Euro'ya yükseldi
Yapılan açıklamaya göre şirket, bundan dolayı 2 milyar Euro'yu aşan kar paylaşımı yapacağını ve çalışanlarına da ikramiye vereceğini duyurdu.
Bu, şirketin bugüne kadar dağıttığı en büyük kar olarak karşımıza çıkıyor. Zira şirket, geçen yıl sadece 200 milyon Euro dağıttı. Ayrıca buna ek olarak marka, hisse başına 1.34 Euro'ya denk gelen 4.2 milyar €'luk temettü de dağıtacak. Yıl sonuna kadar şirket, 1.5 milyar Euro'ya varan bir hisse geri alım programı da başlatmayı planlıyor.
Galeri: Peugeot Inception Konsepti (2023)









Stellantis, bu yıl içerisinde tamamen elektrikli bir Ram ProMaster ve 8 farklı EV tanıtmayı hedefliyor. Gelecek yılın sonuna kadar şirketin elektrikli model sayısı 47'ye çıkacak. 2030'da ise bu sayı 75 olacak. Şu anda şirketin tamamen elektrikli 23 modeli bulunuyor.
Bunlara ek olarak PSA Peugeot Citroën ve Fiat Chrysler Automobiles (FCA) arasındaki birleşmeden doğan otomotiv devi, EU30 tamamen elektrikli ticari araç satışlarında birinci ve genel elektrikli otomobil satışlarında EU30'da ikinci olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nde plug-in hibrit (şarj edilebilir hibrit) satışlarında da liderliği elinde tutuyor.