Bülten Arşivi - Ekim 2022

Karayolunda tahammül sınırda

Dünya Gazetesi

Sınır kapılarındaki uzun bekleme süreleri Rusya-Ukrayna savaşı sebebiyle Türkiye’den yapılan transit ve ihracat operasyonlarındaki artışı sekteye uğrattı.

Stellantis’te Türkiye’nin yıldızı parlıyor

Dünya Gazetesi

14 markayı bünyesinde barındıran otomotiv devi Stellantis, hızlı büyüdüğü Türkiye'nin grup içindeki rolünü artırıyor. Art arda Türkiye'yi ziyaret eden global CEO'lar pazara desteğini sürpriz haberlerle açıklarken, Türk yöneticilerin yerel başarısı da büyük transferlerle küresele taşınıyor.

"İç pazara hiç olmadığı kadar ihtiyaç var!"

Dünya Gazetesi
Üretimde çip krizini büyük oranda çözen otomotivciler, şimdi de en büyük ihracat pazarları olan AB’deki resesyon beklentisiyle ihracatta hedef küçülttü.

Toyota'dan Sakarya'ya 7 milyar TL'lik 'hibrit' yatırımı

Habertürk

Toyota Otomotiv Sanayi, yeni nesil otomobilleri için yaklaşık 7 milyar TL'lik yatırımı devreye aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Sakarya'daki fabrikasında hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretimi için şirkete proje bazlı devlet yardımı verildi. Toplam 4 yıl sürecek yatırım kapsamında, yılda 44 bin adet batarya ve 162 bin adet hibrit ve şarj edilebilir hibrit otomobil kapasitesi elde edilecek

Mercedes, 60 bin otomobili geri çağırdı

Haber7

Alman otomobil devi Mercedes, 60 bin lüks SUV modelini geri çağırdı. GLS Sınıfı SUV araçların 7 koltuklu modellerinde yer alan bir hata nedeniyle 2020-2022 arasında üretilen çok sayıda araç geri çağrıldı.

Citroen e-C4, şaşırtıcı fiyatı ile Türkiye'de!

insideevs.com.tr

Citroën Türkiye, tamamen elektrikli ë-C4 ile ülkemizdeki elektrikli mobilite hamlesini devam ettiriyor. Mobilite dünyasının her alanına değen ve herkes için erişilebilir mobilite sunmaya odaklanan Citroën, C4 modelinin tamamen elektrikli versiyonu ë-C4’ü, 1.2 PureTech 130 HP Shine Bold EAT8 C4 ile aynı fiyata, 786.000 TL’den Türkiye’de satmaya başladı.