Bülten Arşivi - Temmuz 2024
2030'da satılan her üç otomobilden biri Çinli markalara ait olacak
Çinli otomobil markaları, önümüzdeki yıllarda yükselişini sürdürecek. Tahminlere göre, 2030'a kadar Çinli markalar, toplam pazarın yüzde 33'ünü oluşturacak.
Elektrikli kâşif yılsonu Türkiye’de
Ford’un tamamen elektrikli kompakt SUV modeli Explorer hem arkadan itişli hem de dört tekerlekten çekişli aktarma özellikleriyle yılsonunda Türkiye’ye gelecek. 600 km'yi aşan menzile sahip otomobilin tasarımında Murat Güler ve ekibinin de imzası yer alıyor.
İkinci el çevrim içi oto pazarında mayıs lideri: Volkswagen
Indicata'nın hazırladığı rapora göre, geçen ay çevrim içi mecralarda 411 bin 203 kurumsal ilan yayımlandı. İlan adetlerinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 26 oranında artış gözlemlendi. Türkiye'nin ikinci el çevrim içi araç pazarında mayısta Volkswagen en çok tercih edilen marka olmayı sürdürürken, model bazında binekte en fazla Egea, hafif ticaride de Doblo tercihi öne çıktı.
Nissan'dan 2026 hedefi! 30 yeni model geliyor
Japon otomobil üreticisi Nissan, makyaj operasyonu geçiren SUV modeli Qashqai'yi Türkiye'ye getirdi. Otomobilin lansmanında açıklamalarda bulunan markanın Avrupa Satış ve Pazarlamadan sorumlu Başkan Yardımcısı Mayra Gonzales Velasco, 2026 mali yılına kadar 16'sı elektrikli olmak üzere 30 yeni modeli piyasaya süreceklerini bildirdi. Velasco'nun verdiği bilgiye göre, Nissan, 2026 mali yılına kadar içten yanmalı motora (ICE) sahip binek araç modellerinin yüzde 60'ını yenileyecek ve Avrupa pazarına 5 yeni elektrikli model getirecek
Elektrikli araçlar kalite konusunda sınıfta kalıyor
J.D. Power tarafından otomobiller özelinde yapılan kalite çalışması, elektrikli araç sahiplerinin içten yanmalı araç sahiplerine kıyasla daha çok sorun yaşadığını ortaya koyuyor.
Yeni Skoda Elroq'un motor ve batarya seçenekleri açıklandı
Skoda, %100 elektrikli yeni kompakt SUV modelini sahaya sürmeye hazırlanıyor. Skoda Elroq adı verilen model, üç farklı batarya seçeneğiyle yıl sonuna kadar satışa sunulmuş olacak.