Otomotivciler 2012’ye sıkı hazırlanıyor

Otomotivciler 2012’ye sıkı hazırlanıyor
(Dünya Gazetesi) Okunma Sayısı : 2214

Türk otomotiv endüstrisinin kalitesine inanan Tunus, İran, Ukrayna ve Katar'dan gelen 14 firma yöneticisinin, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'nin (OİB) organizasyonuyla ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiği bildirildi. 

OİB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonu ve OİB organizasyonuyla düzenlenen "Comvex Fuarı Otomotiv Alım Heyeti Programı"na Tunus, İran, Ukrayna ve Katar’dan 14 firmanın yöneticisi geldi.

Konuk yöneticilerin, Türkiye’den 50 firma temsilcisiyle ikili görüşmeler yapmasıyla yeni pazarlar için önemli bir adım daha atılmış olundu. 2012 yılı için iş bağlantıları kurma fırsatı veren organizasyonun, bu ülkelere ihracatın artmasına katkı sağlayacağı belirtildi.

Özellikle otomobil yedek parçaları, elektronik parçalar, otobüs yedek parçaları, tamir ekipmanları, aks, süspansiyon ve buji gibi ürünlerin öne çıktığı görüşmeler çerçevesinde bu ürünlerin ihracatı için kapılar aralandı.

İhracat şampiyonu Türk otomotiv endüstrisi, yapılan görüşmeler ve devam edecek çalışmalarla, ana ihracat pazarları olan Almanya, İngiltere, İtalya, Fransa, İspanya, Romanya’dan sonra İran, Tunus, Ukrayna ve Katar’ı da ana ihracat pazarı haline dönüştürmeyi hedefliyor.

Alım heyetlerinin teknoloji paylaşımı konusunda da görüş alış verişinde bulunduğu görüşmelerde yabancı firmaların her alanda işbirliğine sıcak bakması dikkati çekti.

BURSA