Bülten Arşivi - Nisan 2023

Yerli elektrikli araçlar için kredi imkanı

Dünya Gazetesi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), yerel üreticiler tarafından üretilen elektrik motorlu araçlar için özel kredi düzenlemesine gitti.

Tofaş ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı

Dünya Gazetesi

Tofaş 2023 yılı ilk çeyrek sonuçlarını açıkladı. Otomotiv şirketi 1. çeyrekte 2,5 milyar TL’lik piyasa beklentilerine paralel 2,433 milyar TL net kâr açıklarken, FAVÖK ve ciro ise beklentilerin altında kaldı.

Hyundai, Rusya'dan çıkıyor

Haber7

Güney Koreli otomotiv üreticisi Hyundai Motor, Rusya'daki üretim tesislerini bir Kazak şirketine satmayı planlıyor.

Nan otomobil Silence S04 görücüye çıktı

cnnturk

Silence, S01 ve S02 modellerinin ardından nano araç segmentinde ilk ve tek klimalı seçenek olarak dikkat çeken S04 modelini, Türkiye’de görücüye çıkardı.

İkinci el piyasasında ÖTV etkisi! Otomobil alacaklara 'fiyat' uyarısı

cnnturk

Son dönemde hızla yükselen ikinci el otomobil fiyatları dikkat çekiyor. Özellikle son birkaç yılda ekonomide yaşanan dalgalanmalar ve otomobil sektöründeki gelişmeler üretim darboğazı ve talep artışı olark ikinci el araç piyasasını yeniden şekillendirmeye devam ediyor. Son olarak Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurusuyla ticari araçların yenilenmesinde Özel Tüketim Vergisi'nin alınmaması kararlaştırıldı. Peki ticari araçlardaki ÖTV değişikliği piyasayı nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

2. el taşıt pazarında satışlar yüzde 50 arttı

Dünya Gazetesi

İkinci el taşıt sektörü, geçen yılki düşük performansın ardından, bu yıl ilk çeyrekte canlı bir dönem yaşadı. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında bu yıl ocak-mart döneminde ise satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.

İngiliz modellerin fiyatı 'kaskodan' ortaya çıktı

Habertürk

Çinli SAIC Motor'un sahibi olduğu İngiliz otomobil markası MG, bundan bir ay önce Chery'nin yaşadığı akıbeti yaşıyor. Öyle ki, İngiliz markanın yakında Türkiye yollarına çıkması beklenen yeni modeli MG4'ün fiyatı, resmi açıklama öncesinde 'kaskodan' ortaya çıktı. Türkiye Sigorta Birliği'nin (TSB) kasko değer listesine göre, MG4 iki farklı donanım paketi ile Türkiye'de satışa sunulacak ve elektrikli otomobilin başlangıç fiyatı 1 milyon TL'nin altında olacak.

Isuzu D-Max yenilenen ön yüzü ile pazardaki iddiasını artırdı

AA

Anadolu Isuzu Ticari Fonksiyonlar Grup Direktörü Hakan Kefoğlu, "Türkiye’de büyümesini her geçen yıl daha da artıran pick-up pazarındaki payımızı otomobilseverlerin büyük beğenisini toplayan Isuzu D-Max ailemiz ile büyütmeye devam ediyoruz" dedi