Bülten Arşivi - Temmuz 2022

İthal elektrikli otoya ek vergi Tesla’yı da vurdu

Dünya Gazetesi

İthal elektrikli araçlara %10 ilave gümrük vergisi, başta Çin ve Japonya olmak üzere Uzakdoğu’dan gelen elektrikli otomobillerin satış fiyatını arttıracak. Türkiye’de satışa hazırlanan dünya devi Tesla’nın Model 3’ü de Şangay üretimi olduğu için ilave vergiden etkilenecek.

Avrupa otomotiv pazarı yüzde 17,6 daraldı

ODD

Avrupa otomotiv pazarı 2022 yılı Haziran ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,6 azaldı ve 1 milyon 246 bin 403 adet seviyesinde gerçekleşti. 2021 yılının Haziran ayında Avrupa otomotiv pazarı 1 milyon 513 bin 539 adetti.

SEDDK'dan zorunlu trafik sigortası açıklaması

Haber7

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, zorunlu trafik sigortası kapsamında sigorta şirketleri genel müdürleriyle bir araya gelerek, acil eylem planı kapsamında atılacak adımları ele aldı.

Toyota’dan üretime ‘planlı bakım’ molası

Dünya Gazetesi

Sakarya’daki fabrikasında ürettiği araçların büyük bir kısmını 150’yi aşkın ülkeye ihraç eden Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, 1-14 Ağustos tarihleri arasında planlı bakım, onarım ve revizyon çalışmaları nedeniyle üretime ara veriyor.

Alman devi Volkswagen Rusya'dan ayrılıyor!

Haber7

Rus medya kuruluşları Vedomosti ve Gazeta.ru'nun haberine göre, dünyanın en büyük ikinci otomobil üreticisi Volkswagen Group'un Rusya'daki işini satmaya karar verdiği ve aktif olarak bir alıcı aradığı açıklandı.

Otomotivde yeni bir kadın yönetici: Peugeot Türkiye genel müdürü değişti

otoajanda.com

Stellantis Türkiye operasyonunda ikinci kadın genel müdür görevi devralıyor. 1 Ağustos tarihinde görevi Gülin Reyhanoğlu’na devredecek olan İbrahim Anaç; MEA Bölgesi’nde 65 ülkeden sorumlu uluslararası göreve getirildi. Peugeot Türkiye’nin Yeni Genel Müdürü Gülin Reyhanoğlu Oldu!

Cadillac CT4-V Blackwing Track Edition'ın örtüsü kalktı

Motor 1 Türkiye

Cadillac, geçen yıl CT4-V Blackwing ve CT5-V Blackwing modellerini tanıttığında, her iki modelin de ilk 250 adetini V-Series Collector’s Series olarak markalaştırmıştı. Üretilen her bir otomobilin B sütunlarında özel plakalar bulunuyor. Şimdi neredeyse bir yıl sonra Cadillac Collector’s Series’in bir parçası olarak CT5-V Blackwing 120th Anniversary Edition’ı tanıttı.

Yeni nesil Ford Mustang, Eylül ayında tanıtılabilir

Motor 1 Türkiye

Yeni nesil Ford Mustang ile ilgili ortaya yepyeni iddialar atıldı. Automotive News ekibinin içerideki kaynaklarından aldığı bilgilere göre yedinci nesil Mustang, Eylül ayında düzenlenecek Detroit Otomobil Fuarı'nda karşımıza çıkacak.

Koenigsegg, saatte 482 kilometre hıza ulaşmak için çabalıyor

Motor 1 Türkiye

Mart 2020’de Koenigsegg, 482 km/sa hedefine ulaşmak için Jesko Absolut modelini tanıttığından bu yana 2.5 seneden fazla oldu. Aslında İsveçli otomobil üreticisi Bugatti’nin Chiron Super Sport 300+’dan sonra hız rekoru peşinde koşmayı bıraktığı gibi artık hiçbir modelin hız rekoru denemesi yapmayacağına dair söz vermişti.

MAN Otobüs Geliştirme ve Test Merkezi, bin kişilik istihdam sağlayacak

Dünya Gazetesi

MAN’ın Ankara’daki Otobüs Test ve Geliştirme Merkezi’nde bazı bölümler faaliyete başladı. 2024’ün ilk çeyreğinde tamamlanması planlanan MAN Otobüs Test ve Geliştirme Merkezi’yle 600’ü mühendis olmak üzere toplamda bin kişilik istihdam yaratılması öngörülüyor.