Bülten Arşivi - Nisan 2024

Porsche 911 GT3 RS'in tercihi Goodyear oldu

AA

Goodyear EMEA OE Tüketici Genel Müdürü Johannes Moll, "Her iki lastik spesifikasyonunun da pistte ve yolda gösterdiği performans, yıllarca süren araştırma, geliştirme ve Goodyear'ın üreticilerle olan çalışma ilişkisinin bir kanıtı." dedi.

Otomobilin kalbi Pekin'de attı! Tam 117 yeni modeli tanıtıldı....

Habertürk

Yılda 30 milyon aracın satıldığı dünyanın en büyük otomotiv pazarı Çin, artık tüm dünyadan markaların en son yeniliklerini tanıttığı ülke oluyor. Geçtiğimiz hafta kapılarını açan Pekin Otomobil Fuarı, başta Çinli üreticilerin olmak üzere, otomobil markalarının en yeni modellerine ev sahipliği yaptı. Tam 117 elektrikli yeni otomobilin tanıtıldığı Pekin fuarında öne çıkan tüm yeniliklere gelin birlikte bakalım....

İkinci el araç satışlarında 'kredi' freni

Habertürk

Sıfır araç piyasasında 2023'e damgasını vuran canlılık bu yıl ilk çeyrekte hız kesti. İkinci el araç satışlarında ise geçen yılın son çeyreğinde başlayan kan kaybı artarak devam etti. İkinci eldeki daralmanın nedenlerini sıralayan Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, "Otomotiv piyasasındaki performans kaybına etki eden başlıca faktörlerden biri taşıt kredilerindeki daralma. Dört yıl vade ile 200 bin TL taşıt kredisi çeken bir alıcının, dönem sonunda bankaya geri ödeyeceği toplam tutar 506-795 bin TL arasında değişiyor. Bankalar, özellikle ikinci el taşıt alımlarını daha az kredilendiriyor" dedi

Xiaomi'nin ilk modeli SU7, Pekin Otomobil Fuarı'nda!

Motor1

Xiaomi, ilk aracıyla şimdiden sektörde ses getirmiş durumda. Çinli dev teknoloji şirketinin SU7 isimli ilk projesinin, şimdiden 100.000'den fazla sipariş aldığı öne sürülüyor. Haliyle kendisi 4 Mayıs'a kadar devam edecek Pekin Otomobil Fuarı'nın gözdelerinden biri olmuş durumda.

Türkiye'nin binek otomobil ihracatı 3 ayda 2,5 milyar doları aştı

Dünya Gazetesi

Türkiye'den yılın ilk çeyreğinde 73 ülke, özerk ve serbest bölgeye 2,5 milyar doların üzerinde binek otomobil ihracatı yapıldı. Otomotiv endüstrisinin ocak-mart dönemindeki dış satımının yüzde 28,2'sini binek otomobiller oluşturdu. İlk çeyrekte 2 milyar 578 milyon 961 bin dolarlık binek otomobil ihracatının yüzde 42,5'i Fransa, İtalya ve Birleşik Krallık'a yapıldı.