Bülten Arşivi - Ocak 2016

"Kur artışı otomobil fiyatlarını da artıracak"

AA
Nissan Türkiye Genel Müdürü Özkök, "ABD Merkez Bankasının davranışları doğrultusunda Türkiye'de faiz artışı yaşanırsa sektöre etkisi döviz kurlarından çok daha fazla olacaktır" dedi.

"Yılın otomobili" için adaylar belli oldu

AA
Otomotiv Gazetecileri Derneği'nin bu yıl ilkini düzenlediği "Türkiye’de Yılın Otomobili" seçimlerinde yarışacak otomobiller belirlendi. Yarışmada 18 markadan 22 model değerlendirilecek

Otomotiv Lojistiği Uzmanı Hödlmayr Türkiye’de Büyüyecek

KargoHaber

Hödlmayr Group, her ülkede ayrı ortaklıklarla, 16 ülkede faaliyet gösteriyor. Avusturyalı şirket 1600 çalışanıyla, tamamlanmış araçlar alanında Avrupa'daki en büyük lojistik ağlarından birini işletiyor.

İran'dan TAYSAD'a davet geldi

REUTERS
Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği, İran otomotiv endüstrisi konferansına davet edildi, burada ikili görüşmeler yapılacak.

Davutoğlu, 3 milyar dolarlık projeleri anlattı

AA
Başbakan Davutoğlu, doğrudan yatırım yapan, piyasa değeri 4 trilyon doları aşan uluslararası şirketlerin yönetim kurulu başkanı ve CEO'ları ile yaptığı görüşmelerde, 3 milyar doların üzerinde yatırım projelerini ele aldı.

AB'de Volkswagen "açık ara" ilk sırada

AA
Avrupa Birliği'nde (AB) 2015 yılında trafiğe en fazla Volkswagen marka otomobiller tescil edildi. Volkswagen, 2015'te 1 milyon 657 bin 195 adetle araç tesciliyle AB'de açık ara ilk sırada yer aldı

Avrupa otomobil pazarı büyüdü

AA
AB ve EFTA ülkelerinde otomobil pazarı 2015'te 2014 yılına göre yüzde 9,2 büyürken, Türkiye, Avrupa sıralamasında 6'ıncı oldu.

Otomobil uçtu, gitti!

Milliyet Gazetesi
Otomotiv sektörü, bu yıl üretim ve ihracatın yanı sıra iç pazardaki satışlarla da yüksekten uçtu. 2015’te otomobil ve hafif ticari araç toplam satışları yüzde 26 büyürken, 968 bin adedi buldu... En hızlı büyüyen ticariler oldu

Lüks otomobil satışında İstanbul açık ara önde

AA

OYDER ve EBS iş birliğiyle yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de ocak-ekim 2015 döneminde satışı gerçekleştirilen 68 bin 185 premium otomobilin 40 bin 14'ü İstanbul'da satıldı.