Bülten Arşivi - Şubat 2021

Peugeot yeni logosunu tanıttı

bilmediklerimiz.com

Peugeot’tan yapılan açıklamaya göre, dünyanın en eski otomotiv markası Peugeot yeni bir logo ile kişiliğini ve karakterini yeniden tanımlıyor ve tarihinde yeni bir sayfa açıyor.

İki tüketiciden biri alternatif yakıtlı araç almaya hazır

Habertürk

Deloitte Türkiye'nin hazırladığı Otomotiv Tüketicileri 2021 Araştırması’nın sonuçları, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) işbirliği ile açıklandı. 23 ülkede gerçekleştirilen araştırma gelecekteki araç tercihleri, alternatif yakıtlı araçlara geçiş ve finansman trendleri gibi konularda beklentileri gözler önüne seriyor. Araştırmaya göre, her iki tüketiciden biri yeni aracının alternatif yakıtlı olabileceğini belirtiyor. 

Volvo ve Geely'den birleşme kararı

Haber7

İsveçli lüks otomobil markası ile Çinli Geely birleşme kararı aldıklarını açıklayarak birleşme planları hakkındaki planlarını açıkladı. Yapılan açıklamada, şirket yapıları korunurken otomobillerde elektrifikasyon, otonom sürüş, bağlantı ve paylaşım alanlarında işlerin entegre edileceği kaydedildi.

Bosch ve Microsoft'tan araç yazılımı işbirliği

Habertürk

Bosch, otomobiller ve bulut arasında sorunsuz entegrasyon için yazılım tanımlı araç platformu geliştirmek üzere Microsoft ile iş birliği yaptı. İş birliği kapsamında, "yazılım tanımlı araçların" gelişiminin hızlanacağı kaydedildi. Verilen bilgiye göre, bu sayede aracın kullanım ömrü boyunca yazılım geliştirilmesi daha hızlı ve kolay olacak

İkinci elde hareketlilik başladı: Fiyat düşüşü için tarih verdiler

İHA

Mart ayında kademeli olarak normalleşme adımlarının atılacağının duyurulmasının ardından ikinci el otomobil piyasasından hareketlilik sinyalleri geldi. Sürekli yükselen ikinci el otomobil fiyatlarının da düşüşe geçtiğini vurgulayan oto galericileri, piyasalarda hareketlenmenin başladığını belirtti.

Elektrikli Koreli hem kendini hem de diğer otomobilleri şarj edecek

Habertürk

Hyundai'nin elektrikli otomobiller için yarattığı alt markası Ioniq ilk modelini tanıttı. Ioniq 5 isimli elektrikli otomobil, iki farklı güç seçeneği ve hızlı şarj teknolojisiyle dikkat çekiyor. Otomobilin iç mekan ölçüleri ihtiyaca göre değiştirilebilirken, 18 dakika içinde yüzde 80'e kadar şarj edilebildiği bilgisi paylaşıldı. Ayrıca, 100 km menzil elde etmek için de aracı 5 dakika şarj etmek yeterli olacak. Ioniq 5'in elektrikli bisikletler, elektrikli scooterlar, elektrikli kamp ekipmanları ve diğer elektrikli otomobilleri de şarj edebildiği kaydedildi

Halka arzdan 64 milyar dolarlık şirket çıkacak

Reuters

Elektrikli otomobil markası Tesla'ya rakip olarak gösterilen üreticilerden Lucid Motors, halka arz için gün sayıyor. Churchill Capital IV Corp ile birleşerek halka arz edilmeyi kabul eden Lucid, böylece pro-forma değerini 24 milyar dolara çıkarmış oldu. Birleşme sonucunda oluşacak şirketin toplam piyasa değerinin yaklaşık 64 milyar dolar olacağı tahmin ediliyor

Nissan fabrikasına kilit vurdu

Haber7

Japon otomotiv firması Nissan, Fukuşima'da meydana gelen deprem sonrasında üretimi geçici olarak durdurma kararı aldı.

Faizsiz konut ve otoda yeni dönem

Dünya Gazetesi

Komisyondan geçen teklifin yasalaşmasıyla, 375 bin sözleşmenin geriye dönük değiştirilmesi gerekiyor. 39 şirketten sadece biri 100 milyon TL sermayeye sahip.

Yerli otomobilin fabrikasında önemli aşama

Habertürk

Gemlik'te inşaatı devam eden yerli otomobil fabrikası hakkında bilgilendirmelerde bulunan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG),boyahane, enerji ve gövde binalarının alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bilgisi paylaştı. TOGG'dan yapılan açıklamada, fabrikadaki boyahane binasının temelinin demir montajına başlandığı kaydedildi

Tesla, yeni ve daha ucuz bir model üretecek

bilmediklerimiz.com

Tesla’nın Çin’deki yöneticisi Tom Zhu, yaptığı açıklamada, şirketin yeni bir modelinin Çin’de geliştirilip imal edildikten sonra tüm dünya piyasalarında yaklaşık 25 bin dolar (yaklaşık 20 bin 700 euro) itibaren pazarlanacağını açıkladı.

Kia’ya siber saldırdı! Dudak uçuklatan rakam

Haber7

Otomotiv firması Kia’yı hack’leyen siber korsanlar sistemin eski haline döndürülebilmesini sağlamak için 20 milyon dolar talep etti. Hacker'lar bu paranın Bitcoin olarak ödenmesini istiyor.

Renault'tan rekor zarar

Haber7

Fransız otomobil üreticisi Renault, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisiyle geçen yıl 8 milyar euro zarar etti.

Yeni yıla Çin sayesinde hızlı başladı

Habertürk

İngiliz otomobil üreticisi Bentley, 2021'e satışlarında artış ile başladığını bildirdi. Markanın CEO'su Adrian Hallmark konuya ilişkin değerlendirmesinde, "Yıl başında geçen senenin aynı dönemine göre satışlarımızı yüzde 50 artırdık. Çin, bu dönemde dünyanın geri kalanından çok daha iyi bir performans gösterdi" dedi

Türkiye'nin yerli otosu havayı koklayacak

Haber7

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'nin otomobili projesi son sürat devam ediyor. Gemlik'te temelini attığımız fabrikanın inşaatı gece gündüz sürüyor. Otomobilimizin teknolojik donanımına ilişkin önemli bir adım attık. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ile Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu arasında bir işbirliği gerçekleştirildi. Bu sayede meteorolojinin anlık verilerinden yararlanarak sürücü bilgilendirilecek" dedi.