Bülten Arşivi - Nisan 2020

Türkiye Avrupa'da otomotiv satışları artan tek ülke

Dünya Gazetesi

Türkiye, bu yılın ilk çeyreğinde 2019'un aynı dönemine göre koronavirüs sürecinde Avrupa'da otomotiv satışlarını artıran tek ülke olurken, en fazla otomobil ve hafit ticari araç satan 7. ülke konumuna da yükseldi.

Tofaş'ın kârı yüzde 6.6 yükseldi

Habertürk

İlk çeyrek bilançosunu açıklayan Tofaş'ın bu dönemdeki net kârı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6.6 yükselerek 346 milyon liraya ulaştı

Virüs salgını Ford'a pahalıya patladı!

Haber7

ABD'li otomobil üreticisi Ford, Ocak-Mart dönemini kapsayan 2020'nin ilk çeyreğindeki kaybı 2 milyar dolar. Ford, yılın ikinci çeyreğinde 5 milyar dolarlık kayıp yaşayabileceğini açıkladı.

Mercedes 2020'nin ilk çeyreğinde cirosunu açıkladı!

Haber7

Dünyaca ünlü otomobil markaları 2020'nin ilk çeyreğinde cirolarda ciddi düşüler yaşadı. Alman otomobil devi Mercedes 2020'de net karının keskin düşüş gösterdiğini ve cirosunun da azaldığını duyurdu.

Trafik sigortasında geçici olarak tavan kalkıp tek tarife gelebilir

Habertürk

Edinilen bilgilere göre Riskli Sigortalar Havuzu'ndaki bu sorunu çözmek için trafikte tavan değil tek fiyat uygulanması üzerinde çalışma yapılıyor. Hazine Müsteşarlığı bu konudaki çalışma için sigorta şirketlerinden görüş istedi.

'Daha fazla SUV'a yerimiz kalmadı'

Habertürk

Geçtiğimiz günlerde SUV modeli Tiguan'ın, hatchback modeli Golf'ün satışlarını tarihte ilk defa geride bıraktığını açıklayan Volkswagen cephesinden, SUV'ların geleceğine ilişkin dikkat çeken açıklamalar geldi. Alman üreticinin Ar-Ge şefi Frank Welsch, markanın ürün gamında yeni bir SUV'a yer kalmadığını kaydederek, çok fazla SUV modele sahip olmanın satışlara zarar verdiğini ifade etti

Türkiye’den geçen transit araçlara karantina süresi 72 saate indi

Habertürk

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Yayınladığımız genelge ile Rusya ve Kazakistan başta olmak üzere Orta Asya’dan Türkiye’ye yük getiren şoförlere uygulanan 14 günlük karantina süresi, şoförlerin araçtan inmemeleri ve belirlenen kurallara uyarak 72 saat içerisinde ülkeyi terk etmeleri halinde uygulanmayacak. Söz konusu araçlar araç takip sistemi ile takip edilecek” dedi.

Araç alım satımında yeni dönem resmen başladı

Haber7

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 'Taşıt alım satım bedelinin Takasbank aracılığı ile ödenmesi' ve 'Tezgahüstü türev ürünler için takas ve merkezi karşı taraf hizmeti sunması' faaliyetleri, Takasbank'a verilmiş olan faaliyet izni kapsamına alındı

Semptom göstermeyen TIR şoförleri 14 gün karantinada beklemeyecek

Habertürk

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan "Kovid-19 (koronavirüs) semptomu göstermeyen yabancı uyruklu şoförlerin 14 gün karantina uygulanmadan 72 saat içinde yüklerini bırakmalarına izin verilecek. Kovid-19 semptomu göstermeyen Türk şoförler, karantina süresi dolmadan Irak ve İran sınır kapıları hariç tekrar yurtdışına çıkabilecek" açıklamasında bulundu.

Volkswagen'in en büyük fabrikası üretime geçti!

Haber7

Koronavirüs salgını Alman devi Volkswagen'e fabrikaları kapatmıştı. Alman üretici Volkswagen'in Avrupa'daki en büyük tesisi olan Wolfsburg fabrikasında üretim 27 Nisan'dan itibaren tekrar başladı.

Yan sanayide en kötü geride kalıyor

Dünya Gazetesi

Yan sanayi ihracatında nisanda %70 düşüş öngörülüyor. Salgının bu yıl ciroda 3 milyar $’lık kayıp yaratması bekleniyor. ‘En kötüyü geride bırakıyoruz” diyen sektörde, 4 Mayıs’ta tüm firmalar fabrikaları açmış olacak, ancak üretim kapasitesi talebe göre kademeli olarak artacak.

Otomotiv sektörü 2020'de hükümet teşviki bekliyor

AA

ASF Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, "2019’da olduğu gibi bu sene de küçülme yaşamamak için yılın geri kalanında hükümetin bir teşvik programını hayata geçirmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Sakarya'dan ilk çeyrekte 1,3 milyar dolarlık ihracat

AA
Toyota, Otokar ve TürkTraktör gibi dev firmaların faaliyet gösterdiği Sakarya, yılın ilk çeyreğinde 135 ülke ve 7 serbest bölgeye ihracat yaparak ülke ekonomisine 1,3 milyar dolar döviz kazandırdı.

KPMG Türkiye: 'Otomotiv pazarı Temmuz'da yükselecek'

Habertürk

KPMG Türkiye, koronavirüs salgınının otomotiv sektörüne etkilerini analiz etti. Buna göre, 2020’nin ilk çeyreğini üretimde yüzde 6, ihracatta yüzde 14 kayıpla geçiren otomotiv sektörünün, ikinci çeyrekte toparlanmaya başlayacağı öngörülüyor.

Ford Otomotiv üretime 4 Mayıs'ta başlayacak

Haber7

Ford Otomotiv Sanayi Kocaeli fabrikalarında üretime verdiği arayı 4 Mayıs'a kadar uzatma kararı aldığını açıkladı. Şirket bir önceki açıklamasında üretim arasının mevcut koşullara bağlı olarak 27 Nisan’a kadar devam edeceğini belirtmişti.

 

 

Petrol fiyatları 20 doların altına indi

Habertürk

Petrol fiyatlarındaki düşüş devam ediyor. Brent petrolün varili, dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle devam eden düşük talep ve arz fazlasındaki artışla, uluslararası piyasalarda 20 doların altına geriledi.

Koronavirüs küresel otomotiv üretimini yüzde 20 düşürebilir

Habertürk
Otomotiv sektörünün, yıl sonunda yaşaması muhtemel kayıplar ile ilgili her geçen gün yeni tahminler yapılıyor. Son olarak, LMC Automotive tarafından açıklanan analize göre, 2020'de küresel otomotiv üretiminin yüzde 20 oranında düşeceği yönünde bir öngörü yer aldı. Analizde, Kuzey Amerika ve Avrupa'daki otomotiv satışlarının Nisan ayında dibe vurmasının beklendiği de kaydedildi