Yarım milyonu aşkın kişi ziyaret etti

Yarım milyonu aşkın kişi ziyaret etti
(Dünya Gazetesi) Okunma Sayısı : 2310

Tüyap Tüm Fuarcılık Autoshow Başkanı İlhan Ersözlü, bu yıl 2-11 Kasım tarihleri arasında TÜYAP Fuar Merkezi'nde düzenlenen İstanbul Autoshow'u 576 bin 304 kişinin ziyaret ettiğini, bu sayının 69 bin 156'sının kadınlardan oluştuğunu belirtti.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ işbirliğiyle yapılan, 45 markanın 500'e yakın model ile katıldığı İstanbul Autoshow 2012'de 4 dünya lansmanı, 1 Avrupa lansmanı ve 31 Türkiye lansmanı gerçekleştirildi.

Ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği İstanbul Autoshow 2012'nin sonuçları, düzenlenen basın toplantısında kamuoyuyla paylaşıldı. Basın toplantısında, ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce, Tüyap Tüm Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ve Tüyap Tüm Fuarcılık Autoshow Başkanı İlhan Ersözlü fuar sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tüyap Tüm Fuarcılık Autoshow Başkanı İlhan Ersözlü, İstanbul Autoshow 2012'ye yoğun ilgi gösterildiğini vurgulayarak, fuarı 576 bin 304 kişinin ziyaret ettiğini, 4 Kasım Pazar günü ise 116 bin kişi ile Türk fuarcılık tarihinde günlük ziyaretçi sayısında rekor kırıldığını belirtti.

"Fuarı 25 bin çekirdek aile gezdi"

Bu sene yenilenen konsepti ile kadın ve çocuklar için de çekim merkezi haline getirilen Autoshow'u ziyaret eden toplam kadın sayısının 69 bin 156 olduğuna dikkati çeken Ersözlü, "Method Research Company tarafından yapılan bağımsız araştırma sonuçlarına göre, ziyaretçilerin yüzde 13'ünü (25 bin aile) çekirdek aileler oluşturdu.

Ziyaretçilerin yüzde 19'u satın alacağı modele karar vermek için fuara geldiğini söyledi. Ziyaretçilerin yüzde 90'ı kesinlikle memnun olduğunu ve tekrar geleceğini, yüzde 92'si ise fuarı tavsiye edeceğini dile getirdi. Bu yıl otomobil tutkusunun kalbi Autoshow 2012 ile TÜYAP'ta attı. Emeklerimizin sonuçlarından çok mutluyuz" diye konuştu.

"Son iki ayda 200 bin adetlik satış öngörüyoruz"

ODD Genel Koordinatörü Hayri Erce ise Autoshow'un sektöre güç kattığına işaret ederek, "İstanbul Autoshow 2012 başarısının arkasında çok büyük emek ve titiz bir hazırlık süreci vardı. Tüm fuar kurulumu, organizasyonu yurt dışındaki Autoshow örnekleri gibi profesyonelce yürütüldü. Bu yıl Autoshow 2012 ile bir üst lige çıktığımızı gururla söyleyebilirim" dedi.

Avrupa'nın buluşma noktaları olan Cenevre Fuarını 700 bin kişi, Paris Fuarını 1,2 milyon kişi, Frankfurt Fuarını 900 bin kişinin ziyaret ettiğini hatırlatan Erce, İstanbul Autoshow 2012 ile Cenevre, Paris ve Frankfurt gibi Avrupa'nın büyük otomobil fuarlarıyla yarışır duruma geldiklerini kaydetti.

Erce, "Yılın ilk 10 ayında otomotiv satış adedi 620 bin civarındaydı. Ancak Autoshow'un da rüzgarı ile Kasım ve Aralık'ta 200 bin araç satışı ile yılı 815-820 bin civarında bir otomotiv pazarı rakamıyla kapatacağımızı öngörüyoruz" bilgisini verdi.

"Sektörün güç gösterisi..."

Tüyap Tüm Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal da, İstanbul Autoshow'un büyük bir başarı ile sonuçlandığını kaydetti.

Ünal, "Yapacaklarımızı 'Sektörün Güç Gösterisi' diye ifade ettik, gerçekten hep birlikte de büyük bir gösteri yaşattık. Bu fuar, bir araya gelebildiğimizde, güçlerimizi birleştirdiğimizde ortak aklımız ile ne iyi şeyler yapabildiğimizin ve yapabileceğimizin kanıtı oldu" diye konuştu.