Ford Otosan uzun dönem sürdürebilirlik hedeflerini açıkladı.

Ford Otosan uzun dönem sürdürebilirlik hedeflerini açıkladı.
(Motor 1 Türkiye) Okunma Sayısı : 160

Türkiye'nin öncü otomotiv şirketlerinden Ford Otosan, sürdürebilirlik hedeflerini açıklarken, şirket vizyonuyla da dikkat geçiyor.

Türkiye'de otomotiv endüstrisinin öncü şirketlerinden biri olan Ford Otosan, 'Gelecek Şimdi' vizyonu ile şirketin uzun dönem sürdürebilirlik hedeflerini açıkladı. Gelin birlikte Ford Otosan'ın uzun dönem sürdürebilirlik hedeflerine bakalım!

“İklim değişikliği”, “atık ve döngüsel ekonomi”, “su”, “çeşitlilik ve kapsayıcılık” ve “toplum” başlıklarında öncelikli konularını belirleyen ve uzun dönem hedeflerini açıklayan Ford Otosan, bu sayede çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında net ve ulaşılabilir hedefler belirleyerek şirketin tamamen sahiplendiği ve paydaşlarının sürdürülebilirlik beklentilerini karşılayacak bir dönemi başlatıyor. 

2030’a kadar şirketin tüm yönetim pozisyonlarında kadın oranı %50 olacak

 

Otomotiv sektöründe en fazla kadın çalışan sayısına sahip Ford Otosan, toplumsal refahı ve geleceği dönüştürmenin yolunun çeşitlilik ve kapsayıcılıktan geçtiğine inanıyor ve 2030 yılında tüm yönetim pozisyonlarındaki kadın oranını %50'ye çıkarmayı hedefliyor. 

Ford Otosan, Mart ayında Koç Topluluğu’nun teknoloji ve inovasyon alanında toplumsal cinsiyet eşitliği taahhütlerini açıkladığı toplantıda; yönetim kadrolarının en az yarısı kadın olan girişimleri desteklemeyi, 2026 yılına kadar topluma yönelik yapacağı farkındalık, eğitim ve finansal destek projeleriyle 100 bin kadına ulaşmayı hedeflediğini açıklamıştı. Bu hedeflere ek olarak teknoloji ve inovasyon alanında şirket içerisinde çalışan kadın oranını %30’a yükseltmeyi ve tüm bayi ağında ise 2 katına çıkarmayı taahhüt etmişti.

Ford Otosan EV Hattı

Ford Otosan yerleşkelerini, tedarikçilerini ve lojistik operasyonlarını karbon nötr olmaya hazırlıyor

 

Türkiye’de otomotiv sektöründe geçmişten beri yaptığı yatırımlar ve geliştirdiği teknolojilerle elektrikli dönüşümün lideri Ford Otosan, iklim değişikliğinin etkilerini azaltmak üzere yakın gelecekte satacağı araçlarda sıfır emisyon, tesislerinde, tedarikçilerinde ve lojistik hizmetlerinde karbon nötr olma yolunda hedeflerini ortaya koydu. 

Ford Otosan Yeniköy Hat

İklim değişikliğinin etkilerini azaltmak amacıyla Ford Otosan binek araçlarda 2030, hafif ve orta ticari araçlarda 2035, ağır ticari araçlarda ise 2040 itibarıyla sadece sıfır emisyonlu araç satışı hedefliyor. Bu hedefe paralel olarak, E-Transit ve E-Transit Custom’un da Avrupa’daki tek üreticisi olan Ford Otosan, Ford’un elektrifikasyon stratejisinde kritik bir rol oynamaya da devam ediyor.