Bülten Arşivi - Mart 2022

AB’den SK Grubun batarya yatırımına kamu desteği

Dünya Gazetesi

Avrupa Birliği (AB), Macaristan'da faaliyet gösteren Güney Kore'nin SK Grubu'na bağlı firmaya, ülkedeki batarya yatırımı için 209 milyon euro kamu desteği verilmesini onayladı.

Togg’da robotlar provalara başladı

Dünya Gazetesi

Togg’un ‘Yeniliğe Yolculuk’ hedefinin çekirdeği olan Gemlik Tesisi’nin inşasında hızla sona yaklaşılırken, gövde bölümüne yerleştirilen 160 robot, parçasız provalara başladı.

Otomatik vites Fiat Egea fiyat listesi

ensonhaber.com

Türkiye'de en çok satan otomobillerin başında gelen Fiat Egea'nın otomatik vites seçeneği satışa çıktı.

AB'de ticari araç satışlarındaki düşüş 8. ayda da sürdü

Dünya Gazetesi

Avrupa Birliği (AB) ticari araç pazarında toplam satışlar, bu yılın Şubat ayında 2021’in aynı dönemine göre yüzde 15,7 azaldı. Böylece Temmuz 2021’den bu yana devam eden ticari araçlardaki düşüş 2022 yılı Şubat ayında da sürdü.

Renault'dan Rusya kararı: Yeniden üretime geçtiler

Haber7

Fransız otomotiv devi Renault, Rusya'nın başkenti Moskova'daki fabrikalarında üretime yeniden başladı. Rusya Renault'un, Fransa'dan sonra en büyük ikinci pazarı konumunda. Rusya'daki araç üretiminin yüzde 39.5'ini Renault oluşturuyor.

Hyundai geçen ay 10 binden fazla elektrikli Ioniq 5 sattı

Donanım Haber

Tamamen elektrikli Ioniq 5'in satışları ilk kez 10 bin barajını açtı. Şubat ayında Hyundai'nin hem tamamen elektrikli, hem de şarj edilebilir hibrit satışlarını yıllık bazda üç kat artırdı.