Bülten Arşivi - Mayıs 2022

"Yerli araçların üretim maliyeti 5 ayda yüzde 15 arttı"

Donanım Haber

Otomotiv Sanayi Derneği Başkanı Cengiz Eroldu, yılbaşından bu yana otomobillerin vergisiz fiyatlarında %15 artış yaşandığını, ÖTV'nin de etkisiyle bunun satış fiyatına daha yüksek yansıdığını söyledi.

Trafik sigortası primleri haziranda yüzde 25 artacak

Donanım Haber

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik kapsamında trafik sigortası primlerinde tarife değişikliği yapıldı. Buna göre haziran ayında trafik sigortası primleri mayıs ayına göre yüzde 25 artacak.

Otomotiv üretimi nisan ayında yüzde 3,2 arttı

Dünya Gazetesi

Otomotiv sektörünün üretimi Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3,2 artışla 107 bin 167 adet olarak gerçekleşti. Bu dönemde, otomotiv sanayisinin kapasite kullanım oranı yüzde 64 olurken toplam otomotiv pazarı yüzde 3,1 daraldı.

Otomotivde en fazla ihracatı İstanbul yaptı

AA

İstanbul, geçen ay 690 milyon 247 bin dolarla en fazla otomotiv dış satımı yapan il olurken, Kocaeli 634 milyon 734 bin dolarla ikinci ve Bursa 494 milyon 723 bin dolarla üçüncü il olarak kayıtlara geçti.

Türkiye ticari araç üretiminde Avrupa’nın en büyüğü oldu

otoajanda.com

Yıllardır Avrupa’nın ikinci büyük ticari araç üreticisi olan Türkiye, 2021 rakamlarına bakıldığında birinciliğe yükseldi. Türkiye ticari araç üretimi 2021 yılındaki 493 bin adetlik araç üretimiyle liderliği devraldı.

'Çip'te pozitif sinyal geldi, otomotivci hedef yükseltti

Dünya Gazetesi

Çip tedariki konusunda negatif ayrışmanın son bulacağını ve ellerinin daha iyileşeceğini öngören otomotivciler, yılsonu hedeflerini yukarı çekti. Yüzde 11-12 olan ihracat artış tahmini, yüzde 14-24 aralığına yükseltildi. Yüzde 8-15 aralığında öngörülen üretim artışı oranı ise yüzde 10-18’e çıkartıldı.

Yeni 2023 Honda CR-V'nin tasarımı Çin'de ortaya çıktı

Donanım Haber

Önümüzdeki aylarda tanıtılması beklenen yeni 2023 Honda CR-V'nin tasarımı Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın sitesinde ortaya çıktı. Global versiyon da görünüm olarak aynı olacaktır.