Bülten Arşivi - Ocak 2023

Filo kiralama sektörü 2023’ten umutlu

Dünya Gazetesi

Uzun bir aradan sonra 2022’de büyüme göstererek 242 bin araca ulaşan Türkiye filo kiralama şirketlerinin 2023 yılından beklentisi büyük. Escar Genel Müdürü Nora Karakaş, yükselen operasyon maliyetlerinden kaçınmak isteyenler ve araç tedariğinde sorun yaşayanlara çözümü kiralama şirketlerinin sunduğuna dikkat çekti.

Audi, Activesphere için yeni teaser görselleri yayınladı

motor1.com
Alman otomobil üreticisi Audi, Activesphere konsept otomobilini 26 Ocak tarihinde tanıtacak. Ancak tanıtıma birkaç gün kala şirket, sosyal medya hesapları üzerinden bazı paylaşımlar yaparak araçla ilgili heyecan uyandırmak istiyor. Alman üretici, araca dair 3 yeni teaser görselini sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.

2024 Polestar 2, yeni güç üniteleriyle ve bataryasıyla tanıtıldı

insideevs.com.tr

Geçtiğimiz Eylül ayında makyajlanmış Polestar 2'yi görüntülemeyi başarmıştık. Araca baktığımızda bizleri çok büyük bir değişiklik karşılamayacağını görmüştük. Ancak teknik taraftaki değişikliklerden emin değildik. Ancak sonunda marka merakımızı giderdi ve makyajlanmış Polestar 2'nin tanıtımını gerçekleştirdi.

Milyonluk otomobiller görücüye çıktı

NTV

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, 100'üncü yılı kutlanan Brüksel Otomobil Fuarı ziyarete açıldı. Milyonluk araçlar görücüye çıktı. Elektrikli otomobillere de geniş yer verilen fuarda, son model otomobil, SUV, kamyonet, hafif ticari araç ve motosikletler sergilendi.

Washington Otomobil Fuarı 2023

AA

ABD'nin başkenti Washington'daki Walter E. Washington Kongre Merkezi'nde 2023 Washington Otomobil Fuarı gerçekleştirildi. Fuarda, yüzlerce farklı model otomobil beğeniye sunuldu

En büyük 4.pazarı konumuna geldi

cnnturk

Renault 2022’de küresel çapta 1.4 milyon adet araç satışı yaptı. Bunun 832.6 bini Avrupa’da gerçekleşti.

Dacia Avrupa Perakende Pazarı'nda rekor pazar payına ulaştı

Dünya Gazetesi

Dacia, 2022 yılında küresel çapta 573 bin 800 adetlik araç satış rakamına ulaşarak, 2021 yılına göre yüzde 6,8 büyüme kaydetti. Marka, 2004 yılından bu yana 8 milyonuncu aracını satarak önemli bir kilometre taşına da ulaşmış oldu. Dacia, Türkiye'de ise 2021 yılına göre yüzde 30 daha fazla binek otomobil sattı ve 2021 yılına göre 1,1 puan artışla yüzde 6'nın üzerinde bir pazar payına ulaştı.

Sıfır araç sıkıntısı devam ediyor

CNN Türk

Otomotiv sektöründe çip krizi ve tedarik zincirinde yaşanan sorunlar aşılamadı. Bayilerde sıfır araç hala bulunamıyor. Bu nedenle bazı bayiler, ikinci el otomobilleri sıfırdan pahalıya satıyor.

İkinci el otomobile talep arttıkça fiyatlar yukarı çıkıyor

CNN Türk

İkinci el otomobil piyasasındaki fiyat artışı devam ediyor. Yaklaşık bir aydır yaşanan artış yüzde 35’lere gelmiş durumda. Oto galericiler, talebin devam ettiğini fakat ikinci el araç tedariki yapamadıklarını söyledi.

Bursa her 100 otomobilden 47'sini tek başına üretti

Habertürk

Türkiye'de 2022 yılında üretilen otomobillerin yüzde 47.2'si, otomotiv sektörünün önde gelen şirketleri OYAK Renault ve TOFAŞ'a ev sahipliği yapan Bursa'da banttan indirildi. Geçen yıl, yurt dışına gönderilen otomobillerin yüzde 37.7'sine karşılık gelen 215 bin 385'i Bursa'da üretildi

Kişiselleştirilmiş, akıllı, empatik ve kesintisiz bir kullanıcı deneyimi için Trumore

Dünya Gazetesi

Togg sosyal medya hesabından heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu. Togg, Trumore'un kullanıcılarına gezdiren, eğlendiren ve sürekli gelişen uygulamaları ile akıllı yaşam alanındaki dijital platformunu deneyimletiyor. Kişiselleştirilmiş, akıllı, empatik ve kesintisiz bir kullanıcı deneyimi için Trumore App Store, Google Play ve AppGallery'deki yerini alacak.