Opel Vivaro-e’ye uluslararası ödül

Opel Vivaro-e’ye uluslararası ödül
(bilmediklerimiz.com) Okunma Sayısı : 225

Her yıl klâsik olarak düzenlenen ve Avrupalı uzman gazetecilerin seçimiyle belirlenen ödülde Vivaro-e; sıfır emisyonlu elektrikli motoru, beklentileri karşılayan yükleme kapasitesi, 300 km’yi geçen menzile sahip bataryası ve sahip olduğu üstün elektronik donanımlarıyla mükafata layık görüldü.

Opel’in Rüsselsheim Genel Merkezi’nde yüksek hijyen önlemleri alınarak düzenlenen merasimde, LOGISTRA mecmuasından IVOTY Heyeti Johannes Reichel, mükafatı Opel CEO’su Michael Lohscheller’e teslim etti. Mevzuyu kıymetlendiren Lohscheller, “Vivaro-e sıfır emisyonla, içten yanmalı versiyonlarla birebir kargo kapasitesini kullanıma sunuyor. Saygın “Yılın Milletlerarası Vanı” mükafatı, bir manada bunun teyidi niteliğini taşıyor. Bu mükafatı aldığımız için çok memnunuz ve heyete oyları için teşekkür ederiz” tabirlerini kullandı.

609153af55428232dc7a31de

Elektrikli ticari araçta Alman mühendisliği: Vivaro-e

Ticari araçlarda Opel uzmanlığının Alman teknolojisiyle harmanlanmış en aktüel örneklerinden olan Vivaro-e, kullanıcı gereksinimlerine nazaran farklı güç ve taşıma tahlilleri sunuyor. WLTP normuna nazaran Opel Vivaro-e’nin 75 kWsa gücündeki batarya seçeneği 330 km’ye kadar menzil sunuyor. Günlük daha az ağır kullanım için sunulan 50 kWsa gücündeki batarya ise 230 km menzil ile gereksinimleri karşılıyor. Vivaro-e batarya boyutundan bağımsız olarak profesyonellere geniş kapasitede özgür bir ulaşım ve taşıma imkanı sunuyor. Vivaro-e bu kapsamda, 4,6 metre (Kısa), 4,95 m (Orta) ve 5,30 m (Uzun) olmak üzere üç farklı gövde uzunluğu; panelvan, camlı ve açık kasa olmak üzere farklı gövde tipleriyle üretiliyor. Vivaro-e, versiyona bağlı olarak 6,6 m3 kargo alanı ve 1.200 kg taşıma kapasitesini kullanıcılara sunuyor.

 

Batarya teknolojilerinin yanında azamî güvenlik sağlayan elektronik donanımları da sunan Opel Vivaro-e; yükseltilmiş gösterge ekranı, şerit takip sistemi, yorgunluk ihtar sistemi, ön çarpışma ihtar sistemi, acil fren yardımcısı ve 180 derecelik panoramik geri görüş kamerası olmak üzere birçok yardımcı sistem ve gelişmiş teknolojiyle donatılıyor.

 

Opel elektrikli hafif ticari araç ailesi büyüyecek

Yeni Vivaro-e Opel’in IVOTY ödüllerinde bugüne kadar kaydettiği başarıyı devam ettirirken, markanın elektrikli ticari araç ailesi de büyümesini sürdürüyor. 2019 yılında da Combo Cargo ile IVOTY mükafatını alma muvaffakiyetini gösteren Opel, yakın gelecekte elektrikli hafif ticari eser ailesini Combo ve yeni jenerasyon Movano ile tamamlamayı hedefliyor.