Toyota C+pod satışlarını herkese açtı

Toyota C+pod satışlarını herkese açtı
(Haber7) Okunma Sayısı : 167

Japon otomotiv üreticisi Toyota, 'C+pod' ultra kompakt elektrikli aracını, Japonya’da tüm kurumsal müşteriler ve belediyelerin yanı sıra artık bireysel müşterilerine de sunmaya başladı.


Toyota, geçtiğimiz yıl sınırlı sayıda kullanıcılara sunulan 'C+pod' ultra kompakt elektrikli aracını, Japonya’da tüm kurumsal müşteriler ve belediyelerin yanı sıra artık bireysel müşterilerine de sunmaya başladığını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, 2 kişilik bir elektrikli araç olan C+pod, küçük bir otomobilden daha kompakt boyutlara sahip ve günlük kısa mesafelerle seyahat eden kullanıcılar için bir mobilite seçeneği olarak tasarlandı.

Toyota C+podToyota C+pod

C+pod’un hedef kitlesi içerisinde gençlerin, yeni araç kullanmaya başlayan kullanıcıların veya otomobille sürüş yapmaktan çekinen yetişkinler gibi profillerin yer aldığı kaydedildi.

2 bin 490 mm uzunluğu, bin 290 mm genişliği ve bin 550 mm yüksekliğiyle aracın dönüş çapı 3.9 metre olarak açıklanıyor.

Toyota C+Pod iç görünümüToyota C+Pod iç görünümü

C+pod'un tek şarjla 150 kilometre menzil gidebildiği de aktarılırken, 2 kişilik aracın 9.06 kWs’lık lityum iyon bataryasının 5 saatte tamamen doldurulabildiği aktarıldı. Maksimum 60 km/s hıza ulaşabilen C+pod’un ağırlığı ise 670 kilogram olarak açıklanıyor.