En pahalı Polestar otomobili ile tanışın: Ekim'de tanıtılıyor!

En pahalı Polestar otomobili ile tanışın: Ekim'de tanıtılıyor!
(msn haber) Okunma Sayısı : 183

600 kilometrelik menziliyle Polestar 3, 12 Ekim'de tanıtılacak.

Mayıs 2022’de Polestar, Polestar 3’ün Ekim ayında tanıtılacağını açıklamıştı. Artık elimizde Polestar 3’ün ne zaman tanıtılacağına dair resmi bir tarihte bulunuyor. Elektrikli SUV modeli, 12 Ekim’de Danimarka’nın Kopengah kentinde şirketin CEO’su Thomas Ingelath’ın yer alacağı özel bir lansman etkinliğinde tanıtılacak.

Yeni nesil Volvo XC90 ile aynı platforma sahip olan Polestar 3, SUV segmentinin performanslı otomobili olarak karşımıza çıkacak ve aslında şimdiye kadar üretilip satılan en pahalı Volvo/Polestar otomobili olmaya özelliğini taşıyor. Polestar için performans demek sadece ani hızlanmalar demek değil. Bu yüzden Polestar 3 modelinde çift odacıklı havalı süspansiyon sistemi ve aktif amortisör teknolojisi kullanılıyor. Süspansiyon sisteminin sertliğini ise konfor ve spor modlarıyla değiştirebilirsiniz.

Polestar 3 teaser fotoğrafları
Polestar 3 teaser fotoğrafları© Motor1.com Türkiye

Tanıtılacak ilk Polestar 3 modelleri, çift kavramalı bir sistem kullanıyor ve arka elektrik motorunda elektrikli bir tork vektörüne sahip. İsteğe bağlı şekilde Performans paketi ile donatıldığında, Polestar 3 modeli 510 beygir güç (380 Kw) VE 910 Nm tork üretebilecek.

Polestar CEO’su Ingenlath:

“Polestar 3’ü elektrikli SUV dünyasında özel kılan şey, rahat bir uzun yol otomobilinden tek bir tuşla hızlı bir performans canavarına dönüşebilmesi. Ayrıca iyi bir yol tutuş içinde daha düşük bir ağırlık merkezine sahip.”

İfadelerini kullanarak Polestar 3’ün performanslı yanından bahsetmeyi unutmuyor. Bu arada otomobilin Avrupa WLTP test döngüsüne göre yaklaşık 600 kilometrelik bir menzile sahip olduğunu da belirtelim. Polestar 3 modeli Amerika ve Çin’de üretilecek. İlk örneklerin ise bu 2023 yılının başlarında montaj hattından çıkması bekleniyor.