Tesla'nın "Uygun Fiyatlı" Model Y'si birçok fedakarlık yapacak

Teknoloji ve konfor özellikleri çıkarılacak.
Tesla'nın uzun zamandır beklenen "uygun fiyatlı" aracı uzun zamandır konuşuluyordu, ancak çok az resmî açıklama bulunuyor. CEO Elon Musk'ın bunun sadece Tesla Model Y'nin düşük maliyetli bir versiyonu olacağını itiraf etmesinin ardından, Cybercab'den ilham alan bir tasarıma sahip yeni bir model umutları suya düştü. Bunun yerine Tesla, ürün gamındaki mevcut bir modelin fiyatını düşürmeye odaklanacak.
Ama bunu nasıl yapabilir? Minimalist crossover zaten verimli üretim teknikleri kullanıyor ve tüm fiziksel kontrolleri dokunmatik ekrana sıkıştırarak maliyeti aşağı çekiyor. Fakat, Tesla'nın yazılım sistemini inceleyen tanınmış Tesla hacker'ına göre tek yol, multimedya dışındaki her şeyi çıkarmaktan geçiyor. Gelin açıklayalım.
GreenTheOnly, Tesla'nın uygulamalarında ve araç yazılımında gizlenmiş bilgi parçacıklarını bulmaktan hoşlanan oldukça ünlü bir Tesla hayranı. Green'in son keşfine göre, E41 kod adlı uygun fiyatlı model, aracın fiyatını düşürmek için günlük hayatı kolaylaştıran özelliklerin önemli bir kısmını çıkarmaya hazırlanıyor. Başlamadan önce, bunların hepsinin spekülatif noktalar olduğunu belirtmekte fayda var. Green'in sızıntıları genellikle doğru çıksa da, seri üretimde ne göreceğimizi ancak Tesla bilir.
Green, otomobilin iç aydınlatmasının basitleştirildiğini ve manuel koltuklara geçildiğini iddia ediyor. Su birikintisi lambalarının kapılardan kaldırıldığı ve ikinci sıradaki ekranın da tahmin edilebileceği üzere kaldırıldığı söyleniyor.
Aracın tavan döşemesinin de fiberglasa dönüşeceği söyleniyor ki bu da aracın cam tavana sahip olmayacağı bilgisiyle birlikte mantıklı görünüyor. Tesla'nın ayrıca elektrikli katlanır yan aynaları da kaldırdığı bildiriliyor. Green ayrıca süspansiyonun basitleştirildiğini ve bu modelin basınç sensörü olmayan 18 inç jantlar ile yola çıkacağını belirtiyor.
İlginç bir şekilde Green, Tesla'nın arka kameradan ısıtıcıyı kaldırmayı planladığını da bildiriyor, bu da en ucuz Model Y'yi satın alan çoğu kişinin aynı zamanda Tam Otonom Sürüş satın almayacağına dair bir işaret.
Green, motorlar hakkında da belirli belirsiz ayrıntılar ekliyor. En ucuz modelin hem dört tekerlekten çekişli hem de arkadan itişli olarak sunulabileceğini, ancak araçların "özel motor konfigürasyonlarına" sahip olduğunu söylüyor. Tesla'nın Meksika'da sattığı Model 3'te ısıtma ve havalandırması bulunmayan kumaş koltuklar, daha az hoparlör ve daha ince camlar kullanıldığını zaten biliyoruz. Bu önlemler, yakında küresel bir "uygun fiyatlı" modelde uygulanırsa şaşırmayız.
Tesla'nın Mühendislik Başkan Yardımcısı Lars Moravy, daha uygun fiyatlı modelin bu yılın son çeyreğinde mevcut olacağını söylemişti. Bu, Amerika'daki federal teşviklerin de kaldırılmasına denk geliyor. Kısacası, daha ucuz bir model sunmanın tam zamanı.