2015’te kendi rekorunu Corolla ile zorlayacak

2015’te kendi rekorunu Corolla ile zorlayacak
(Milliyet Gazetesi) Okunma Sayısı : 2167
Bu yıla rekor hedefiyle başlayan Toyota, yaklaşık 42 bin adetlik satış öngörürken, “hibrit” konusunda da atak yapmayı planlıyor. Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “2015 yılında kendi satış rekorumuzu kırma kararlılığındayız. Hedefimiz 41-42 bin civarında satış gerçekleştirmek” dedi.
Ocak ayı verileri ışığında bu yıl için olumlu bir havanın hakim olduğuna dikkat çeken Bozkurt, toplam otomotiv pazarının yüzde 5-10 arasında büyüyeceğini öngördüklerini, bu çerçevede pazar paylarını artırarak kendi satış rekorlarını kırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Bozkurt, “Satışlarımız içinde yüzde 60 paya sahip Corolla, 2015 hedeflerimize ulaşmamızda önemli rol oynayacak. Kamu satın alımları ve kiralamalarda artık yerli üretim Otomobillerin tercih edilecek olması elimizi güçlendiriyor. Corolla, markamızı filo pazarında da önemli bir yere taşıdı. Bu yıl yine itici gücümüz olacak” ifadesini kullandı.

Hibrit ve 2. el atağı

Toyota’nın, ikinci el otomobil satışlarına bu yıl daha çok önem vereceğini de kaydeden Bozkurt, Toyota bayilerinin 2. el satışları için yeni yatırımlar yaptığını kaydetti. “Xchange By Toyota” sistemi dahilinde son iki yılda 2. el satışı yapan bayilerinin operasyonları büyütmeye başladığını, diğer bayilerinin de onları örnek alıp yatırıma giriştiğini anlatan Bozkurt, “2. el satışlarına son iki yıldır büyük önem veriyorduk, ancak bu yıl ciddi oranda artacak” dedi.

Bu yıl öncelikli konularından birinin de hibrit teknolojisi olduğunu belirten Bozkurt, bu teknolojinin Türkiye’de daha iyi tanınması için geçen yılın son aylarından itibaren çalışma başlattıklarını anlattı.

Korna seferberliği

Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş., trafikte gereksiz yere korna çalınmasının önüne geçilmesi ve toplumsal bilincin artırılması amacıyla uzun soluklu bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyor. “Korna Çalma Huzurumu Çalma” sloganıyla yürütülecek projenin ilk etabında, Toyota bayilerine gelen müşterilerde farkındalık yaratılması amaçlanıyor. Ardından kanaat önderleri, sanatçılar, sporcular, basın mensupları ile sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği yapmayı hedefleyen Toyota, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden de destek alacak.