Bülten Arşivi - Haziran 2021

Fiyatlar güncellendi! İşte il il trafik sigortası ücretleri

Haber7

Aracı olan herkes için zorunlu olan trafik sigortasında Nisan 2017'den beri 1'den 7'ye kadar basamak ve tavan fiyat uygulanıyor. Tavan fiyat her ay güncelleniyor. İşte haziran ayı itibarıyla illere göre ödenecek trafik sigortası fiyatları.

Ford Trucks, yeni bayiliklerle Avrupa'da büyümesini sürdürüyor

Dünya Gazetesi

Tüm Avrupa’ya yayılma hedefiyle Portekiz, İspanya, İtalya ve Belçika’da art arda bayi açılışları gerçekleştiren Ford Trucks, Batı Avrupa’daki stratejik büyümesini Lüksemburg pazarına adım atarak devam ettiriyor.

Ferrari teknoloji sektöründen CEO transfer etti

Habertürk

Önümüzdeki yıllarda elektrikli otomobil üretmeye hazırlanan Ferrari, yeni CEO'su teknoloji sektöründen seçti. Çip üreticisi STMicroelectronics'ten Benedetto Vigna'yı CEO olarak transfer eden İtalyan şirketin, bu hamlesi ile gelecekte teknolojik dönüşüme ağırlık vereceğinin sinyalini verdiği kaydedildi. Ferrari'nin eski CEO'su Louis Camilleri kısa bir süre önce kendi isteği ile emekliye ayrılmıştı

Volkswagen'in dizel skandalında yeni gelişme

Haber7

Volkswagen'in (VW) eski Üst Yöneticisi (CEO) Martin Winterkorn ve şirketin bünyesinde bulunan diğer bazı şirketlerin CEO’larının dizel emisyon skandalı sebebiyle şirkete toplamda 288 milyon avro tazminat ödeyeceği belirtildi.

Araç muayene gecikme bedelleri yeniden düzenleniyor

Dünya Gazetesi
Yeni düzenlemeyle gecikilen her ay için araç muayene bedelinin yüzde 5'i olarak hesaplanan gecikme bedeli, aylık yurt içi üretici fiyat endeksi oranında yeniden belirlenecek. Buna göre araç muayenesini 1 yıl geciktiğinde 205 TL yerine yaklaşık 14,36 TL ceza ödenecek.

Yeni modeli ABD'de en ucuz hibrit araç oldu

Habertürk

Amerikalı otomotiv üreticisi Ford, Maverick isimli yeni bir pick-up model tanıttı. Markanın en küçük ölçülere sahip pick-up modeli olan Maverick, Focus, Kuga ve Bronco Sport ile aynı platformu paylaşıyor. Aracın kaputunun altında ise benzinli ve hibrit güç seçenekleri görev yapıyor. Binek otomobil sürüş karakterine sahip olduğu belirtilen Maverick, 19 bin 995 dolarlık fiyat etiketi ile ABD pazarındaki en ucuz hibrit otomobil unvanını almış durumda

Kore'nin premium markası Avrupa'ya geliyor

Habertürk

Hyundai Grubu'nun premium markası Genesis, ABD'den sonra Avrupa'da da satışa sunuluyor. Koreli üreticiden yapılan açıklamada, "Elektrikli G80 Avrupa'da satılacak ilk modelimiz olacak. Bu otomobili iki elektrikli model daha takip edecek. 1 yıl içinde müşterilerimize 3 elektrikli Genesis sunmak istiyoruz" ifadesi kullanıldı. Genesis, 2015 yılında Hyundai tarafından BMW, Mercedes, Audi ve Lexus gibi markalar ile rekabet için tek başına bir marka olarak konumlandırılmıştı

Güney Kore devinden 16 şirket için karar!

Haber7
Güney Kore'de, aralarında Nippon Çelik Şirketi & Sumitomo Metal Corp, Nissan Chemical Corp. ve Mitsubishi Ağır Sanayi Şirketi Ltd'nin de bulunduğu Japon şirketlere yönelik "zorla çalıştırma" davası reddedildi.

Dünyada yeni kriz! Bitiş tarihi açıklandı

Haber7

Goldman Sachs’ın Baş Asya Ekonomisti Andrew Tilton’a göre, küresel çip sıkıntısından kaynaklanan aksaklıkların yakında sona erebileceğini duyurdu.

Rusya'nın ticari aracı Sakarya'da üretilecek

Haber7

Rus ticari araç üreticisi GAZ, Türkiye'de üretime başlıyor. Yapılan açıklamaya göre, markanın GAZelle NN modelinin ilk olarak tek kabin (1+2) 3.5 ton taşıma kapasiteli uzun şase kamyonet versiyonu Sakarya’daki montaj hattında üretilecek.

2022 Kia Sportage baştan aşağı yenilendi

Haber7
Yeni 2022 Kia Sportage'ın tasarımıyla ilgili meraklı bekleyiş bugün sona erdi ve Koreli marka tepeden tırnağa yenilediği SUV modelinin örtüsünü kaldırdı. Yeni Sportage'ın Avrupa'ya özel bir versiyonu da olacak. Bu versiyonu da ilk kez eylül ayında görme şansı elde edebileceğiz.

Otomotiv devinden elektrikli araç hamlesi

Haber7

Renault, A segmentinde Twingo E-Tech Electric ve B segmentinin en çok satanı Zoe'den oluşan elektrikli binek otomobil gamını güçlendiriyor.

En uzun menzile sahip Tesla otomobili iptal edildi

ensonhaber.com

Tesla, en uzun menzile sahip aracını üretmekten vazgeçtiğini duyurdu. Şirketin CEO'su Elon Musk, Model S Plaid+ otomobilini üretmeyeceklerini Twitter'dan açıkladı.