Bülten Arşivi - Şubat 2022

"Kış lastiği devlet eliyle teşvik edilmeli"

Donanım Haber

Aşin Otomobil Genel Müdürü Okan Erdem, İstanbul'daki kar yağışında kış lastiği kullanılmaması sebebiyle üzücü olaylarla karşılaşıldığını belirtirken, kış lastiğinde teşvik gerekliliğine dikkat çekti.

İkinci elde umutlar 2. çeyreğe bağlandı

Dünya Gazetesi

Geçen yıl yüzde 7 daralan ikinci el otomobil sektörü, yeni yıla da durgun başladı. Sektör temsilcileri hareketlilik için ikinci çeyreği işaret etti.

Oto ihracatında, yüzde 8 büyüme ‘elektriğe’ takıldı

Dünya Gazetesi

Otomotivciler çip krizine rağmen ihracatta büyüme şansını elektrik kesintileri nedeniyle kaybetti. Otomotiv ihracatı, geçen ay yüzde 1.6 düşerek 2.2 milyar dolar oldu. DÜNYA'ya konuşan sektör temsilcileri, "Elektrik kesintileri olmasaydı, ihracat yüzde 8'e yakın artabilirdi" dedi.

Hyundai, yeni yıla 'rekor pazar payı' ile başladı

Dünya Gazetesi

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, 2022 yılı Ocak ayında yakaladıkları yüzde 9,7'lik pazar payının 2009’dan bu yana ulaştıkları en yüksek pazar payı olduğunu belirterek, “Ayrıca, yine son 12 yılın tüm aylar bazındaki en yüksek oranını da 2022'nin ocak ayında elde ederek rekor kırdık." dedi.

Araç sahipleri dikkat! Trafik sigortasında yeni tarife

Haber7

2022 yılında yüzde zam gelen zorunlu trafik sigortasının en düşüğü 1103 TL oldu. Kayıtlı her araca yaptırılması gereken trafik sigortası ödeme miktarı illere göre farklılık gösteriyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

Mercedes'e 17 milyon dolar para cezası verildi

Haber7
Güney Kore Adil Ticaret Komisyonu (KFTC), Alman otomobil üreticisi Mercedes-Benz ve Güney Kore birimine dizel otomobillerin gaz emisyonlarına ilişkin yanıltıcı reklamı nedeniyle 20,2 milyar won (yaklaşık 17 milyon dolar) para cezası verdi.

Otokar'dan 2021'de 1 milyar 42 milyon TL net kar

AA

Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç, 2021 değerlendirmesinde "Esas faaliyet karımız bir önceki yıla oranla yüzde 69 artarak 1 milyar 76 milyon TL’ye, net karımız ise 1 milyar 42 milyon TL’ye ulaştı." değerlendirmesini yaptı.

Daimler AG'nin ismi Mercedes-Benz Group AG olarak değişti

Habertürk

Daimler AG’nin otomobil ve hafif ticari araçlarından sorumlu şirketinin yeni ismi Mercedes-Benz Group AG oldu. Yapılan açıklamaya göre, yapılanma sürecini tamamlayan Mercedes-Benz Group AG, lüks ve premium segmentte binek araçlar ile hafif ticari araçlara odaklanırken, elektrikli ulaşım ve araç yazılımında da liderliği hedefliyor.

Otomotiv devlerine ceza çıkmadı

Dünya Gazetesi

Rekabet Kurulu, 5'li grup olarak adlandırılan Almanya'da yerleşik Audi, Porsche, Volkswagen, Mercedes-Benz ve BMW hakkında yürütülen soruşturmayı karara bağladı.

2022 Alpina B8 Gran Coupe'nin örtüsü kalktı

Motor 1 Türkiye

Henüz birkaç hafta önce BMW, makyajlı 8 Serisi ailesinin tanıtımına başladı. Şimdi de sıra, adı Bavyeralı üretici ile anılan modifiye ekibi Alpina'ya geldi. B8 Gran Coupe isimli modelini makyaj operasyonundan geçiren Alpina, aslında BMW'nin izlerini takip etmiş. 162.100 euro'dan başlayan fiyatlar ile satışa sunulacak araç, bu yılın Temmuz ayında showroom'larda olacak.