Bülten Arşivi - Aralık 2022

Ünlü & Co: 2023'te otomotiv sektörü büyüyecek

Dünya Gazetesi

Ünlü & Co 2023 yılı Türk Otomotiv Sektör Raporu’nu yayımladı. Raporda Tofaş ve Ford Otosan hisseleri için 'Al' ve Doğuş Otomotiv için 'Tut' tavsiyesinin korunduğu belirtildi. Sektörün güçlü talep nedeniyle büyümesinin beklendiği kaydedilen raporda hedef fiyatlar büyük oranda yukarı çekildi.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere AR-GE Merkezi, otobüs dünyasının gelişmesine katkı sağlıyor

Dünya Gazetesi

2009 yılında faaliyetlerine başlayan Mercedes-Benz Türk Hoşdere AR-GE Merkezi, yaptığı başarılı çalışmalarla Mercedes-Benz ve Setra marka otobüslerin geleceğinin şekillenmesinde önemli bir rol oynuyor. Sıfır emisyonlu, elektrikli şehir içi otobüsü Mercedes-Benz eCitaro'nun AR-GE çalışmalarını da yürüten merkez, güncelleme ve geliştirme faaliyetlerine de devam ediyor.

Dünya devi marka tekrar Türkiye pazarına girdi

Haber7

Chery, ilkbahardan itibaren yeni otomobil modellerini Türkiye'de tekrar satmaya başlayacak. Tanıtım lansmanında konuşan Chery Türkiye Başkanı Fenghuo Si, 'Coğrafi avantajları ve büyüyen ekonomisiyle Türkiye, Chery için her zaman önem verdiği stratejik bir pazar oldu ve Chery'nin Avrupa pazarına girmesi için bir köprü görevi de görüyor.' dedi.

Ford Sürüş Akademisi, 5. kez gerçekleşti!

motor1.com

Ford Motor Company tarafından ilk olarak Amerika’da geliştirilen ve 2003 yılından bu yana 18-24 yaş arası genç sürücüleri güvenli sürüş teknikleri konusunda bilinçlendirmek amacıyla yürütülen sosyal sorumluluk projesi ‘Ford Sürüş Akademisi – Driving Skills For Life’ iki yıllık pandemi molasının ardından 5’inci kez Türkiye’de gerçekleştirildi.

Kaskoda zam söylemi kamuoyunu yanıltmaktır

Dünya Gazetesi

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, araç kasko bedellerindeki artışa ilişkin, sigorta şirketlerinin zam yapmadığını, yükselen araç bedellerinin, ikame araç ve çekici maliyetlerinin primlere yansıdığını bildirdi.

Mercedes-Benz, elektrikli SUV EQB’yi Zehra Güneş ile tanıttı

Dünya Gazetesi

Mercedes-Benz, tamamen elektrikli kompakt SUV modeli EQB’yi, elektrikli marka yüzü başarılı milli voleybolcu Zehra Güneş ile tanıttı. “Kim kazanır?” başlığıyla hazırlanan reklam filminde yeni EQB ile Güneş’in özellikleri birbirleriyle karşılaştırıldı. Mercedes-EQ, Zehra Güneş ile tanıttığı EQB modelinde menzil, şarj ve performans özelliklerine dikkat çekiyor.

İkinci elde hareketlilik başladı

cnnturk

ÖTV Matrah düzenlemesi ile birlikte belirsizlik sona erdi. 2023 ilk yarısında yaklaşık 4 milyon 2.el araç satışı öngörülüyor.

Uludağ İhracatçı Birlikleri hedef büyüttü

Dünya Gazetesi

Uludağ İhracatçı Birliklerine bağlı otomotiv endüstrisi, hazır giyim ve konfeksiyon, tekstil, yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri birliklerinin başkanları 2022 yılını değerlendirdi ve ve 2023 öngörülerini paylaştı.

İkinci el araçta 'uygun finansman' talebi

Habertürk

Kasım ayında otomobillere uygulanan ÖTV'de yapılan güncellemenin ardından, hareketliğin başladığı ikinci el otomotiv sektöründe, gözler kredi faiz oranlarına çevrildi. 2023'te pazardaki hareketliliğin devam edeceğini belirten sektör temsilcileri, yeni yılda bankaların kullandırdığı kredilerde faiz oranlarının ve vade sınırlamalarının yeniden gözden geçirilmesini umuyor. İkinci el otomobil pazarında yıl sonu beklentisi ise, sıfır otomobil satışlarının 10 katı olacak şekilde 6 milyonu aşkın satış adedine ulaşmak.

Toyota 5. jenerasyon hibrit teknolojisini Avrupa’da üretecek

Dünya Gazetesi

Toyota, daha yüksek performans ve daha yüksek yakıt verimliliği sunan son jenerasyon hibrit sistemini Avrupa tesislerinde üretmek için hazırlıklar yapıyor. Bu plan kapsamında 2023 model yılına ait Corolla’da kullanılmak üzere 5. jenerasyon hibrit teknolojisi Avrupa’da da üretilecek.