Bülten Arşivi - Haziran 2019

Yeni Opel Corsa'nın Türkiye'ye geliş tarihi belli oldu

Haber7

Türkiye pazarında 2020 yılının ikinci yarısında satışa sunulması beklenen yeni nesil Opel Corsa; gelişmiş motorları, hafifletilmiş yapısı ve alçak oturma pozisyonu ile üstün sürüş dinamiklerini beraberinde getirecek.

Volkswagen'e çağrı: Elektrikli araç üretin

Yeni Şafak

Son dönemlerde ekonomide yaşanan sancılı sürecin ardından ‘Volkaswagen’ın Türkiye’ye yatırım yapacağı’ haberi piyasalarda olumlu yankılanırken, gözleri bir kez daha otomotiv sektörüne çevirdi.

Otomobil Tasarım Ödülünü aldı

Haber7

Auto&Design dergisi tarafından 1984 yılından beri düzenlenen Otomobil Tasarım Ödülü'nün bu yılki sahibi Alfa Romeo Tonale oldu.

Toyota'dan 2 milyar dolarlık yatırım

DHA

Toyota elektrikli araç üretimi çalışmaları için Endonezya'da 4 yılda 2 milyar dolarlık aytırım yapacağını açıkladı. Elektrikli araçların pillerinin yapımı için gerekli olan lateritik nikel rezervlerine sahip olan Endonezya, bu avantajı sayesinde bölgenin en büyük otomotiv üreticilerinden birisi olmayı hedefliyor

Erdoğan ile görüştü! İpi Türkiye göğüsledi

Aksam

Geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gelip Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen VW CEO’su Herbert Diess’in yeni fabrika için kararını verdiği netleşiyor. 2 milyar euro yatırımla kurulacak fabrika üretime 2022’de başlayacak.

2030’a kadar 11 milyon elektrikli araç trafiğe çıkacak

Haber7

Birleşik Krallıkta 230 yılına kadar 11 milyon elektrikli aracın trafiğe çıkacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar mevcut şebekenin bu elektrik giderini karşılamakta zorlanacağını belirtirken, Birleşik Krallık elektrik sistemlerini değiştirecek olması, şüphe götürmez bir gerçek olduğu gözleniyor.

2020'de Türkiye yollarında olacak

AA

Ford'un sportif ve atletik SUV esintilerine sahip yeni crossover modeli Puma, 2020 yılında Türkiye'de satışa sunulacak. Gelişmiş Ford EcoBoost Hybrid 48-Volt teknolojisi yakıt verimliliği ve performans sunuyor.

Otomobilde yerli payı yüzde 46'ya çıktı

OSD

OSD Başkanı Haydar Yenigün, 2018 yılında gerçekleştirdiği 32 milyar dolar ihracat geliri ile ülkemizin toplam ihracatının yüzde 19’unu gerçekleştiren ve dış ticaret dengesine sağladığı 12,9 milyar dolarlık pozitif etki ile ülkemiz ekonomisine sağladığı katkıyı en üst seviyeye taşıyan otomotiv sanayiinin ekonomimizin vazgeçilmez parçası konumuna geldiğine dikkat çekti

Otomotiv sektörü indirimin uzatılmasını istiyor

Haber7

Otomotiv Sanayii Derneği'nin Başkanı Haydar Yenigün, otomotiv ana sanayine yeni yatırımların gelmesi için iç pazarın güçlenmesi gerektiğine dikkat çekerek, ÖTV ve KDV indirimi gibi iç talebi artırıcı önlemlerin yıl sonuna kadar uzatılmasını istedi.

Yeni Clio Türkiye'de ekimde satışa sunulacak

Haber7

Renault MAİS Genel Müdürü Çağdaş, "Türkiye'de OYAK Renault fabrikalarında üretilen ve dünyaya ihraç edilen gururumuz yeni Clio, sunduğu kalite, konfor ve güven ile yeni neslin ikonu olmaya hazırlanıyor" dedi.

Yeni Peugeot 208 bu tesiste üretilecek

AA

Groupe PSA'nın Kenitra tesisinin Fas'taki üretimi başladı.Projenin uygulaması, Groupe PSA ve Fas Krallığı arasında Haziran 2015’te imzalanan bir anlaşma ile duyurulmuştu. Yeni Peugeot 208, bu tesiste üretime giren ilk otomobil oldu

Dev yatırım iddiası: Türkiye'yle görüşüyorlar

Haber7

Otomobil devi Volkswagen'in potansiyel yatırım için Türkiye'yle görüşüyor. VW CEO'su Herbert Diess'in Çarşamba günü konuyla ilgili Türkiye'yi ziyaret ettiği belirtilirken, üst düzey kaynaklar görüşmelerin iyi gittiğini ve Türkiye'nin yatırım için potansiyel ülkeler arasında öne çıktığını teyit ediyor.

Otomotivciler, Fildişi ve Gana’ya uzandı

Dünya Gazetesi

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB), Fildişi Sahili ve Gana’ya 13 Türk firması ile düzenlediği sektörel ticaret heyeti gezisi ile Türkiye’nin iki ülkeye olan 23,4 milyon dolarlık otomotiv ihracatını artırmayı planlıyor.

Volvo yine yaptı yapacağını! Tasarımları alt üst edecek

Haber7

Dünyanın en sağlam araçlarını üretmesi ile anılan Volvo ilginç bir otonom kamyom üretti. Spor otomobil tasarımı ile tüm dikkatleri üzerine çeken Volvo Vera, yeni dönem de tüm kamyon tasarımlarını alt üst edecek.

25 bin araç çürümeye terk edildi

IHA

İcradan ya da eksik evrak nedeniyle trafikten men edilen yaklaşık 25 bin araç, Kocaeli’deki yediemin otoparklarında çürümeye terk edildi. Duruma tepki gösteren otopark işletmecileri, araçların hem kendilerine hem de devlete zarar verdiğini söylediler.