Bülten Arşivi - Ocak 2020

Toyota yeni nesil modellerini tanıttı, yeni SUV yolda

AA

Toyota Kenshiki Forum’da ikinci nesil Mirai konsepti, RAV4 Plug-in Hybrid, GR Supra 2.0 ve yeni nesil Yaris sergiledi. Yeni model kompakt SUV’un sadece çizimi yapılmış siluetini de gösteren Toyota, aracın ismi, üretim planları ve tanıtım tarihini ise gelecek günlerde açıklayacak.

Lüks ve ultra lüks otomobil satışlarında lider belli oldu

AA

Türkiye otomotiv pazarında BMW, hem lüks (E) hem de ultra lüks (F ) segmentinde en çok tercih edilen marka oldu. Geçen yıl lüks ve ultra lüks segmenti toplamında 2 bin 836 satış yapan BMW'yi, 2 bin 800 ile Mercedes-Benz, 2 bin 13 ile Volvo, 1760 ile Audi ve 1371 ile Land Rover takip etti.

Satılan her 10 otomobilden 7'si otomatik vites

Türkiye otomotiv pazarında geçen yıl satılan 387 bin 256 otomobilin 257 bin 454'ünü otomatik vites araçlar oluşturdu. 2019 yılında otomobil satış adetleri önceki yıl ile kıyaslandığında, otomatik şanzımanlı otomobil satışlarının payı yüzde 65,19'dan yüzde 66,48'e yükseldi.

Türkiye’de 2019 yılında 1,46 milyon araç üretildi!

OSD

Türkiye otomotiv sanayii, yoğun geçen bir yılı daha tamamladı. Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre, 2019 yılında toplam üretim, bir önceki yıla göre yüzde 6 azalarak, 1 milyon 461 bin adet olarak gerçekleşti.

Stok krizi büyüdü satacak araç kalmadı

Dünya Gazetesi

Şirketler 2020 yılına stoksuz girdi, bayide satacak araç kalmadı. Önden satış hızlanırken, bazı markalarda tüketici en erken 1 Nisan'da araç alabilecek.

Otomotiv tedarikçileri daha fazla finansal destek istiyor

Dünya Gazetesi

Küresel ölçekte otomotiv endüstrisinin içinde bulunduğu hızlı dönüşümü tedarik sanayii açısından ‘yıkıcı dönüşüm’ olarak tanımlayan OİB Başkanı Baran Çelik, tedarik sanayinin finansal olarak daha fazla desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik

Resmi Gazete

10 Ocak 2020 tarihli 31004 sayılı Resmi Gazete’de Karayolu Taşıma Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlanmıştır.

Yeni Captur artık daha olgun!

Haber7

Tepeden tırnağa yenilenen Renault Captur, ikinci nesliyle yollara çıkmaya hazır. Yeni Captur ilk nesile kıyasla daha olgun, daha büyük ve daha maskülen...

Arabası olanlar dikkat! 10 milyon hava yastığı geri çağrıldı

Araçlar için güvenlik ekipmanları üreten Japon Takata, Audi, BMW, Honda, Daimler Vans, Fiat Chrysler, Ferrari, Ford, General Motors, Mazda, Mitsubishi, Nissan, Subaru, Toyota ve Volkswagen gibi markaları da içeren hava yastığı geri çağırmasında bulundu.

Volvo örtüyü kaldırdı yoğun ilgi gördü

Haber7

Menzil ve şarj konusunda kullanıcıları tatmin edecek olan elektrikli Volvo XC40 Recharge önümüzdeki yıllarda yolda sıkça göreceğiz. Peki, elektrikli Volvo XC40 özellikleri neler?

Makyajlı Superb Türkiye'de

Haber7

Skoda’nın Amiral Gemisi Superb, tasarım ve teknolojik olarak yenilendi. Kapsamlı bir şekilde makyajlanan Superb,üç motor seçeneği ile Türkiye’de satışa sunuldu.

Vision EQS, başka bir zamana taşıyacak

Haber7

Mercedes Vision EQS konsepti 2021 yılında sadece elektrikli olacak şekilde karşımıza çıkacak. EQS'yi kullanmaya başladığınızda sizi başka bir zamana taşıyacak uzay gemisinde yolculuk yapıyormuş gibi olacaksınız.

Araç alım satımında "Güvenli Ödeme Sistemi" geliyor

Dünya Gazetesi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Noterler Birliğini ikinci el araç satışında Güvenli Ödeme Sistemi'nin kuruluşu ve işletilmesi konusunda yetkilendirdiklerini belirterek, bu sistemle satış bedeli ile aracın mülkiyetinin eş zamanlı olarak devredilebileceğini söyledi.

Binlerce araç sahibinin dikkatine! 6 ay ertelendi

AA

Taşıma firmalarının Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne veri girme zorunluluğu ile sayısal takograf ünitelerindeki verilerin gönderilmesi kapsamındaki uyarma müeyyidesi 6 ay uygulanmayacak.

OSD, hurda teşvikinin sürekli olmasını önerdi

Dünya Gazetesi

OSD Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yenigün, yıl sonu itibariyle sona eren ve kamuoyunda hurda teşviki olarak bilinen ‘Yaşlı Araç Değişim Programı’nın birçok ülkede olduğu gibi sürekli bir program olarak ele alınmasını önerdi.